Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

„Mergem mai departe”: Peste 700 de persoane au beneficiat de consiliere psihologică telefonică și online 24/7

719 persoane aflate în linia întâi în gestionarea pandemiei, medici, paramedici, asistenți medicali, infirmieri, cadre militare, polițiști, jandarmi, pompieri sau alte persoane aflate în dificultate au beneficiat în perioada 27 aprilie - 17 mai de serviciul gratuit de consiliere psihologică online 24/7, precum și de consiliere psihologică prin linia telefonică de tip Tel-Verde, 0800.800.099, puse la dispoziție de către Asociația Joc Responsabil.
 aboneaza-te
psiholog online

Din cele 719 persoane care au apelat la acest acest serviciu, fie online, fie telefonic, 117 au fost persoane implicate direct în gestionarea Covid-19, iar 602 au fost persoane vulnerabile afectate psiho-emoțional de actuala pandemie.

Serviciul de consiliere psihologică online 24/7 va fi în continuare disponibil accesând mergememaideparte.jocresponsabil.ro, cu o echipă de 10 psihologi care oferă sprijin în gestionarea burnout-ului, a anxietății sau a relației cu propria familie.

„Dincolo de impactul asupra sănătății fizice a populației, epidemia de Covid-19 își pune o amprentă negativă puternică asupra echilibrului psihic al fiecăruia dintre noi. Presiunile mentale și fizice pentru specialiștii aflați în linia întâi sunt uriașe, iar nevoia ca aceștia să rămână încrezători și să treacă cu bine peste această perioadă dificilă este crucială pentru gestionarea cu succes a acestei situații. Depresia cauzată de lipsa de socializare, atacurile de panică generate de frica de îmbolnăvire și teama de moarte, anxietatea asociată cu un risc mare de infectare precum și burnout-ul cauzat de volumul mare de muncă și de alte probleme în familie au fost printre principalele motive pentru care specialiștii din linia întâi în gestionarea crizei Covid-19 au apelat la consilierea oferită de psihologii noștri”, spune  Dr. Cristian Andrei, psihiatru și coordonatorul programului de consiliere psihologică online 24/7.

Inițiativa reprezintă o extensie a serviciului de consiliere psihologică online non-stop destinat persoanelor cu probleme legate de jocurile de noroc, pe care Asociația Joc Responsabil l-a lansat, în premieră pentru România, în septembrie 2019.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii