Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Mercuria Energy Trading și dezvoltatorul parcului Cogealac-Fântânele semnează un parteneriat pentru proiecte de energie regenerabilă de 2GW, inclusiv în România

Mercuria Energy Trading, unul dintre cei mari traderi independenți de mărfuri la nivel global, și CWP Global, dezvoltatorul parcului eolian Cogealac-Fântânele, au încheiat un parteneriat pentru mai multe proiecte în domeniul energiei regenerabile, cu o capacitate totală de peste 2GW în Europa de Sud-Est.  
shutterstock_parc_eolian

Gigantul Mercuria va contribui financiar și cu expertiza sa la portofoliul de proiecte al CWP, dezvoltatorul parcului eolian Cogealac-Fântânele (cu o capacitate de 600 MW), în Europa de Sud Est. 

Portofoliul CWP din regiune se află în dezvoltare activă din 2018 și include proiecte eoliene, solare și de stocare a energiei în România, Bulgaria, Ucraina și Serbia, cu o capacitate totală de peste 2GW.

Investiția în finalizarea proiectelor este estimată la 1,9 miliarde de euro în următorii ani.   

“Vedem o oportunitate extraordinară pe aceste piețe, unde o cantitate masivă de cărbune scump și poluant trebuie înlocuită cât mai repede cu surse regenerabile. Este singura modalitate de a atinge obiectivele de decarbonizare, de a ține sub control prețurile energiei electrice pe termen lung și de a menține competitivitatea economică a regiunii”, a declarat Dimitar Enchev, directorul general al CWP Europe. 

Bulgaria, Serbia, România și Ucraina sunt piețele energetice cu cea mai mare intensitate de carbon din Europa, cărbunele având încă o poziție dominantă, arată compania.

“Acestea sunt, de asemenea, printre piețele cu cel mai poluat aer din Europa și au unele dintre cele mai ridicate rate de decese premature cauzate de poluarea aerului în rândul țărilor dezvoltate. Decarbonizarea acestor piețe este o prioritate urgentă și va necesita zeci de mii de megawați de energie eoliană și solară”, arată CWP. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii