FacebookTwitterLinkedIn

Situat în apropierea Ateneului Român, hotelul de patru stele are o capacitate de 114 camere, dispuse pe şase etaje, iar preţurile variază între 60 şi 80 de euro pe cameră. Hotelul, ce are o suprafaţă totală construită de 6.000 de metri pătraţi, mai este dotat cu trei săli de conferinţă cu o capacitate cumulată de 80 de locuri, o sală de fitness şi o parcare subterană cu o capacitate de 30 de locuri.

Mercure este unul dintre brandurile grupului Accor ce cuprinde hoteluri non-standardizate care înglobează standardele internaţionale cu specificul local. De aceea, faţada hotelului are motive decorative muzicale inspirate de pe culopa Ateneului Român şi din stucaturile ce decorează muzeul George Enescu, iar selecţia de vinuri este în totalitate din producţia autohtonă.

Proprietarul hotelului este compania Dentotal Protect care a investit în acest proiect 9 milioane de euro, dintre care 6 milioane de euro reprezintă un credit bancar, potrivit lui Anghel Dogariu, unul dintre acţionari. Tot el a precizat că aşteptările sale legate de venituri, pentru un an financiar complet, sunt de 600.000-700.000 de euro.

Numărul de angajaţi ai hotelului este de 50, iar activitatea hotelului este coordonată de Alina Fugaciu, general manager, cu o activitate de peste 11 ani în acest domeniu în cadrul grupului Accor.

Vezi aici cum arată Mercure Bucharest City Center