Cautare
, Contributor

Auto |
|

Mercedes-Maybach GLS, cea mai scumpă mașină de serie produsă în SUA

SUV-ul Mercedes-Maybach GLS, fabricat în Alabama, SUA, va deveni, în momentul intrării în producție, cea mai scumpă mașină de serie construită pe continentul nord-american.  
 aboneaza-te
Mercedes-Maybach GLS 600 4MATICMercedes-Maybach GLS 600 4MATIC

Dezvăluit publicului la finalul anului trecut, în cadrul Guangzhou Motor Show, noul Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC este considerat nava-amiral a producătorului german și unul dintre cele mai scumpe automobile din lume. Prețul preconizat, de peste 200.000 de dolari, îl poziționează printre mașinile cele mai scumpe din clasa sa, alături de Bentley Bentayaga, Rolls-Royce Cullinan sau Lamborghini Urus.
Față de modelul de bază GLS, Mercedes-Maybach vine cu o serie de îmbunătățiri – praguri cu acționare electrică, scaune individuale pentru patru sau cinci pasageri, sistem de sunet surround Burmester High-End 3D, cu 26 de difuzoare, precum și două display-uri full HD integrate, cu operare touchscreen.
Scaunele Executive din echiparea standard oferă confortul suprem necesar călătoriilor lungi. Acestea pot fi reglate printr-o simplă apăsare de buton, au suport pentru picioare, masaj de tip hot-stone și climatizare. La modelul cu patru locuri individuale există și un compartiment special de refrigerare, precum și cupe argintate de șampanie, realizate special pentru Maybach GLS. În versiunea standard, roțile au jante de 22 de inci, însă există și opțiunea pentru 23 inci.
Motorul este un V8 cu două turbine și o capacitate cilindrică de 3,982 litri, care furnizează  558 CP și 730 Nm, cuplat cu o cutie de viteze automată 9G-TRONIC. La nevoie, motorul poate oferi temporar o suplimentare a tracțiunii cu încă 250 Nm prin intermediul sistemului EQ Boost. Din cauza formatului aerodinamic și a dimensiunilor foarte mari, viteza maximă a mașinii este limitată la 210 km/h. Producția va începe la finalul acestui an urmând ca, în anii următori și dacă piața o cere, să fie oferită și o versiune superioară, GLS 680 4MATIC.
Mercedes-Benz a decis să extindă gama Maybach după succesul peste așteptări de care s-a bucurat modelul S560, derivat din Clasa S. Producătorul german intenționează să lanseze câte un model de superlux, similar celor două deja existente, pentru fiecare vârf de gamă din seriile care se află în fabricație. În fabrica din Vance, Alabama, Mercedes-Benz produce acum modelele GLE, GLE Coupe și GLS.

Foto: Mercedes-Benz

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii