FacebookTwitterLinkedIn

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de când Karl și Wilhelm Maybach și-au propus să construiască automobilul care să fie „cel mai bun dintre cele mai bune”. Încorporând elemente de design specifice, tehnologii de ultimă oră și asigurând pasagerilor un confort fără egal, noul Mercedes-Maybach Concept EQS este, cu siguranță, un automobil pe placul fondatorilor brandului.

Având la bază arhitectura modulară pentru limuzinele executive și de lux de la Mercedes-Benz, Maybach EQS deschide drumul către un viitor cu emisii zero pentru exclusivistul producător auto german. Detaliile unice, materialele high-end și măiestria vecină cu arta a finisajelor duc individualizarea la un nou nivel.


E greu să te decizi dacă vrei să fii șofer sau pasager în Maybach EQS. Producătorul spune că automobilul este, în primul rând, destinat pasagerilor, motiv pentru care a insistat asupra confortului zonei din spate, transformată într-un spațiu care poate fi la fel de bine folosit pentru lucru sau pentru relaxare.

Fotoliile individuale First Class sunt îmbrăcate în piele albă, cu detalii cu cusături contrastante în albastru închis. Marginile consolelor față și spate, precum și ale scaunelor față sunt conturate cu detalii din metal cromat în eleganta nuanță aur roz.

Faptul că Maybach EQS este un vehicul electric permite o configurare aparte a interiorului: consolele centrale, atât cea dintre scaunele din față, cât și cea din spate, nu ating podeaua, dând impresia că plutesc. În mod similar, spațiul pentru locurile din spate poate fi mărit astfel încât picioarele pasagerilor nu ating podeaua. Podea care este îmbrăcată în blană sintetică…

În partea frontală, bordul este elementul care realmente face spectacol. Practic este vorba despre un ecran curbat care se întinde de la o portieră la alta: dedesubt, trei displayuri par să se contopească. Denumit MBUX Hyperscreen, displayul este similar cu cel de la Mercedes-Benz EQS, dar în cazul de față conținutul este afișat cu o grafică specifică Maybach.

Pasagerul din dreapta are propriul display OLED de 12,3 inci pe care funcțiile de entertainment sunt disponibile în acord cu regulile de siguranță a circulației. În cazul în care camera de la bord sesizează că șoferul se uită pe ecranul pasagerului, acesta este dezactivat.

O opțiune exclusivă pentru Maybach EQS sunt ușile automate. Când șoferul se apropie, mânerele ușilor ies din locașurile lor; dacă se apropie mai mult, ușa șoferului se deschide automat. Prin intermediul sistemului MBUX, șoferul are opțiunea de a controla deschiderea ușilor din spate de la distanță.

Piețele-cheie pentru Maybach sunt China, Rusia, Coreea de Sud, SUA și Germania. Deși se adresează unei clientele pretențioase, aflate mereu în căutarea exclusivității, a individualității și a tehnologiei de ultimă oră, Maybach pare să reușească de fiecare dată să depășească așteptările acesteia. Maybach EQS este cea mai recentă dovadă.