Cautare
, Contributor

Auto |
|

Mercedes intră în cursa vehiculelor electrice compacte 

Mercedes-Benz s-a înscris în cursa vehiculelor electrice compacte, odată cu dezvăluirea noului model EQA, complet electric. Totuși, producătorul auto nu are perspective de a obține profituri prea mari.
Mercedes masina electrica EVQ

Primul model compact complet electric al companiei Mercedes  va ajunge în showroom-urile europene în această primăvară, informează Bloomberg.

EQA se adresează în principal clienților tineri, urbani și va fi însoțit de o versiune cu tracțiune integrală, a anunțat Mercedes.

Spre deosebire de Modelul 3 al Tesla Inc. sau de ID-ul Volkswagen AG.3, EQA se bazează pe tehnologia unui automobil existent cu motor cu ardere. Producătorul german a modificat bazele crossover-ului său GLA pentru a reduce investițiile inițiale și a economisi timp comparativ cu construirea unui hatchback electric de la zero.

Însă prima generație de mașini electrice Mercedes la prețuri mai mici nu va aduce probabil profituri mari până când producătorul nu va dezvolta infrastructura specifică vehiculelor electrice sau până când prețurile bateriilor nu vor scădea și mai mult, potrivit analistului Bloomberg Intelligence, Michael Dean.

Pe de altă parte, Elon Musk a anunțat faptul că Tesla ar putea începe să producă un hatchback pentru Europa la fabrica sa aflată în construcție lângă Berlin, ceea ce ar duce la creșterea presiunii asupra producătorilor autohtoni.

Directorul executiv al Daimler, Ola Kallenius, s-a angajat să se concentreze mai mult asupra mașinilor de lux mai mari, precum Clasa S și SUV-ul GLS, pentru a genera fondurile necesare pentru investițiile în mașini electrice. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii