Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Mercedes-Benz va oferi o alternativă electrică fiecărui segment din gama sa până în 2025

Mercedes-Benz România se pregătește să devină Electric Only în următorii ani, urmărind strategia de mobilitate electrică a brandului la nivel global. Fiecare segment din gama sa va avea o alternativă electrică, ceea ce înseamnă lansarea de modele electrice noi la fiecare jumătate de an până în 2025.
Mercedes-EQ, EQS, V 297, 2021

În prezent, portofoliul de produse Mercedes-Benz conține nouă modele plug-in hybrid, acoperind aproape toate segmentele – de la compact cars precum A-Class sau B-Class, până la limuzina S-Class. În plus, cele trei modele complet electrice disponibile sunt EQC, primul autoturism Mercedes-EQ, EQA și noul EQS.

Mercedes-Benz se așteaptă ca până la finalul anului viitor, după ce alte patru modele electrice vor fi lansate, una din patru autoturisme să fie electrificate. EQB, EQE și două modele EQS – o variantă SUV și o variantă Mercedes-AMG – vor fi disponibile în 2022. Toate acestea au fost prezentate în această lună la salonul IAA de la Munchen, alături de Mercedes-Maybach EQS în segmentul high-luxury.

„Industria automobilelor trece prin cea mai mare transformare din acest secol. La 135 de ani după ce Mercedes-Benz a inventat automobilul, compania se reinventează pentru a fi pregătită pentru viitor,” a spus Amanda Zhang, CEO Mercedes-Benz România, prezentă la Mercedes-EQ Pop-Up Store în Piața Victoriei din București.

În cadrul conferinței de presă Amanda Zhang a pus accent pe tranziția care a început deja în cadrul Mercedes-Benz și pe viitorul sustenabil pe care compania dorește să-l ofere. Ținta brandului pe plan local este de a avea un share de autovehicule electrice și plug-in hybrid (xEV) de până la 50% până în 2025.

Pe piața din România, două din zece autoturisme Mercedes-Benz sunt electrificate, fiind fie complet electrice, fie plug-in hybrid. Directorul de vânzări al Mercedes-Benz România, Radu Mocanu, a subliniat momentul bun: „Programul local Rabla de subvenționare a contribuit cu siguranță la impulsionarea tranziției către electrificare. Suntem țara din Europa cu unul dintre cele mai avantajoase programe de acest fel.”

„Avem produsele, cu ingineria, tehnologia și confortul tipice unui Mercedes-Benz. În oferta pentru clienții noștri avem și o soluție de încărcare: anul acesta, prin parteneriatul pe care l-am încheiat cu ENGIE Romania, fiecare autoturism electric cumpărat vine la pachet cu o stație de încărcare gratuită. Asigurăm prin acest parteneriat și instalarea acestei stații, astfel încât clienții noștri să se bucurie de o tranziție ușoară spre mobilitatea electrică,” a mai declarat Radu Mocanu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii