Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Mercedes-Benz va grupa brandurile sale de lux într-o singură subsidiară

Sub-brandurile de lux Mercedes-Maybach, Mercedes-AMG și vehiculele de teren G Class vor fi grupate într-o singură subsidiară a constructorului german.
Mercedes-Maybach S-Klasse (Z 223), 2020Mercedes-Maybach S-Klasse (Z 223), 2020

Scopul acestei decizii este de a asigura reduceri de costuri pe plan intern şi pentru accelerarea implementării măsurilor de restructurare, în vederea îmbunătăţirii profitabilităţii, venind ca parte a actualei restructurări a firmei mamă, Daimler AG.

Independenţa brandurilor individuale va fi menţinută şi îmbunătăţită sub conducerea lui şefului AMG, Philipp Schiemer, care va prelua şi responsabilităţile suplimentare, a anunţat luni un purtător de cuvânt al grupului german, conform Agerpres.

Daimler a revizuit recent în creştere estimările privind profitul din 2021, dar a avertizat că deficitul global de semiconductori ar putea afecta în continuare vânzările în trimestrul doi. Estimările se bazează pe o redresare a accesului la cipuri pentru industria auto în semestrul doi din 2021, deşi în prezent există o viziune limitată în această privință, se arată într-un comunicat al grupului german.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii