Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Mercedes-Benz lansează în România van-ul compact Citan, iar din 2022 acesta va primi și o versiune electrică

Noul model Mercedes-Benz Citan, lansat astăzi oficial pe piața din România va fi disponibil în două variante: Citan Panel Van (transport marfă) și Citan Tourer (transport persoane).
Mercedes-Benz Citan

Cu prețuri începând de la 19.408 euro, TVA inclus, noul Citan se evidențiază în segmentul său prin confortul la rulare atunci când este încărcat parțial sau când transportă pasageri, raza de virare de doar 11,75 metri, scaune ergonomice care oferă multiple posibilități de reglare, opțiuni practice de depozitare, display modern și conceptul de operare infotainment – MBUX.

„În Europa, segmentul van-urilor compacte este un sector major foarte important, bine stabilit, cu peste 800.000 de unități în 2019. Ne așteptăm ca acest segment să continue să fie atractiv în viitor, ca urmare a unor megatendințe semnificative din sectorul de curierat rapid și livrare colete, urbanizare și electromobilitate. Vedem în noul Citan o soluție excelentă pentru antreprenoriatul urban din România, dar și pentru transportul de persoane la cele mai înalte standarde”, a declarat Alex Rugină, COO Mercedes-Benz Vans România.

Caracteristicile specifice Noului Citan, printre care includerea sistemului de infotainment și dispozitivele de siguranță, au fost apreciate atât de piață cât și de juriul pan-european IVOTY 2022 care a acordat acestuia distincția de Van of the Year 2022.

În România, prețurile pentru Citan încep de la 19.408 euro cu TVA pentru Citan 108 CDI furgon cu motor diesel de 75 CP în linia de echipare de bază. Aceasta corespunde unui preț de 16.309 de euro fără TVA. Modelul Citan Tourer entry-level 110, cu motor pe benzină, de 105 CP – costă 22.781 euro cu TVA (preț fără TVA: 19.143 euro).

În a doua jumătate a anului 2022, Mercedes-Benz Vans lansează eCitan, care se remarcă prin autonomia de aproximativ 285 (WLTP) și încărcare rapidă- de la 10% la 80% în doar 40 de minute.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii