Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei și fiica fondatorului companiei, a fost arestată în Canada, iar SUA cer extrădarea ei

Directorul financiar al gigantului chinez din domeniul telecomunicaţiilor Huawei, Meng Wanzhou, a fost arestată în Canada şi face faţă unei cereri de extrădare în Statele Unite, a anunţat miercuri Ministerul canadian al Justiţiei, informează AGERPRES.

“Meng Wanzhou a fost arestată pe 1 decembrie la Vancouver. Statele Unite reclamă extrădarea ei şi o audiere pentru punerea în libertate condiţionată urmează să aibă loc vineri”, a declarat un purtătorul de cuvânt al Ministerului canadian al Justiţiei, confirmând informaţii de presă potrivit cărora Washingtonul o suspectează pe Meng Wanzhou că a încălcat sancţiunile americane împotriva Iranului. Aceasta este și fiica fondatorului companiei, Ren Zhengfei.

În aprilie, cotidianul Wall Street Journal a informat că justiţia americană a deschis o anchetă pentru a stabili dacă Meng Wanzhou a încălcat sancţiunile americane împotriva Iranului. Autorităţile americane ar suspecta că Huawei a exportat cel puţin din 2016 produse de origine americană spre Iran şi alte ţări vizate de sancţiuni americane, încălcând legile Statelor Unite.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii