Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Memoriile nepoatei lui Trump s-au vândut în 950.000 de exemplare în prima zi de la lansare

Volumul de memorii despre viaţa în familia Trump s-a vândut într-un număr record pentru editura Simon&Schuster în prima sa zi de la lansare, de aproape un milion de exemplare, au anunţat editorii.  
Mary Trump

Intitulat „Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man” (”Prea mult şi niciodată suficient: Cum l-a creat familia mea pe cel mai periculos om din lume’’), autoarea Mary L. Trump, nepoata preşedintelui american, a povestit despre dinamica unică a familiei în care s-a format cel mai puternic om de pe glob în prezent, scrie Agerpres.

Volumul este în acelaşi timp un portret psihologic revelator şi o lucrare cu semnificaţie istorică, declară Jonathan Karp, directorul executiv al editurii Simon&Schuster, într-un comunicat.

Cifrele de vânzare pre-sale şi cele din ziua lansării sunt mai mari decât oricând şi mult mai importante pentru traiectoria ulterioară a unei cărţi, similare cu datele de box-office în primul weekend de la lansarea unui film. 

Pre-comenzile online au devenit un element esenţial pentru planul de vânzări al oricărei edituri. Un succes editorial similar a avut și ”Fear: Trump in the White House”, de Bob Woodward, apărută în septembrie 2018 la aceeași editură. Aceasta s-a vândut într-un număr total de 750.000 de exemplare în precomandă şi în prima zi de lansare, fiind a fost cea mai bine vândută carte în precomandă din istoria editurii.

Prin comparație, volumele de ficţiune înregistrează vânzări  net superioare: un milion de exemplare vândute în prima zi de lansare pentru romanul ”The Lost Symbol”, de Dan Brown, în 2009 sau 8,3 milioane de exemplare vândute până la finalul primei zi în librării pentru ”Harry Potter and the Deathly Hallows”, de J. K. Rowling, în 2007.

Credit foto: Star Tribune

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii