Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Melbourne intră în carantină, iar fanilor li se interzice accesul pe stadionul Australian Open

Melbourne, al doilea oraș ca mărime din Australia, va intra într-o carantină rapidă de cinci zile, au anunțat vineri autoritățile.  
melbourne

Astfel, începând de vineri la miezul nopții sunt interzise adunările publice, licitațiile la domiciliu, nunțile și adunările religioase, a anunțat premierul statului australian Victoria, Daniel Andrews, transmite Reuters.

Un nou focar COVID-19, descoperit la un hotel de carantină din Melbourne, capitala statului Victoria, a ajuns la 13 cazuri confirmate, infecțiile fiind legate de tulpina extrem de contagioasă din Regatul Unit.

“Trebuie să presupunem că există mai multe cazuri în comunitate decât rezultatele pozitive și că transmiterea se face cu o viteză care nu a fost văzută nicăieri în țara noastră, în decursul acestor 12 luni”, a declarat Andrews, remarcând rata mare de transmisie a variantei britanice.

Întrebat despre Australian Open, care se desfășoară până pe 21 februarie, premierul a declarat că turneul de Grand Slam, unul dintre cele mai mari evenimente din calendarul sportiv al țării, a fost considerat un loc de muncă și este supus restricțiilor de blocare.

„Nu există fani. Nu există mulțimi. Acești oameni sunt, în esență, la locul lor de muncă”, a spus el. „Va fi asigurat numărul minim de personal pentru ca acesta să se desfășoare în siguranță.”

Evenimentul, care fusese deja limitat la 50% din capacitatea obișnuită, a atras reclamațiile unor jucători internaționali care au fost obligați să petreacă în carantină timpul de pregătire critic.

Turneul se va desfășura fără fani în următoarele cinci zile, iar cei care au cumpărat bilete la evenimentele restricționate vor primi o rambursare, au spus organizatorii.

Toate statele și teritoriile, cu excepția New South Wales – care include Sydney și este cel mai populat oraș al națiunii – și-au închis vineri frontierele către Victoria, invocând riscul ridicat de transmitere.

Autoritățile din New South Wales, care a înregistrat vineri a 26-a zi fără cazuri în comunitate, au declarat că granițele sale cu Victoria vor rămâne deschise, dar vor monitoriza atent situația.

Victoria a avut anul trecut unul dintre cele mai stricte și mai lungi blocaje din lume, după un focar de coronavirus care s-a soldat cu 800 de decese în acest stat.

Australia se numără printre țările cu cel mai mare succes în gestionarea pandemiei, datorat restricțiilor și închiderii granițelor. Astfel, națiunea a înregistrat aproximativ 22.200 de cazuri comunitare și 909 de decese asociate COVID. Veriga slabă a fost însă reprezentată de hotelurile de carantină, unde toți călătorii internaționali trebuie să petreacă două săptămâni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii