FacebookTwitterLinkedIn

„Păcat că nemernicii ăștia de editori continuă să publice aceste mizerii, dar suntem obișnuiți. Și va veni timpul, într-un viitor deloc îndepărtat, când ne vom recăpăta vocea și vom fi tratați cu respect de presă”, a spus Donald Trump despre noua apariție editorială; iar purtătoarea sa de cuvânt a adăugat că „această carte este o tentativă penibilă de a vinde minciuni despre familia Trump.” Melania însăși a tunat și fulgerat împotriva fostei angajate pe care o acuză de lipsă de profesionalism și trădare și a cărei motivație este dorința de a se răzbuna pentru eșecul în relațiile personale.

Cartea, care va apărea pe 5 octombrie, se numește „I’ll Take Your Questions Now” și este scrisă de Stephanie Grisham, care a fost directorul de comunicare și șefa de personal a Melaniei Trump în perioada în care aceasta a fost Prima Doamnă a Americii.

CNN spune că noul volum pune într-o lumină nouă relația dintre soții Trump și dintre Melania și fiica ei vitregă, Ivanka, și oferă detalii din culise asupra câtorva dintre numeroasele momente delicate din timpul administrației Trump.

Adevărata noutate pe care o aduce cartea este cea referitoare la presupusa pasivitate a Melaniei Trump, la nepăsarea sau la lipsa ei de reacție ori la impresia pe care le-a lăsat-o multora, de a fi captivă într-o colivie de aur.

Una dintre situațiile edificatoare poate fi considerată aceea în care Melania a venit separat de președinte la ceremonia în care acesta urma să țină discursul despre starea națiunii, în 2018. La acel moment, presa americană întorcea pe toate părțile scandalul de presupusă infidelitate în care erau implicați Donald Trump și un număr de prostituate, iar Melania a vrut „să se delimiteze cumva în mod public de soțul ei”, scrie Grisham. „Nu a vrut să fie văzută ca o soție de politician care încearcă să-și salveze soțul din ghearele presei, dimpotrivă. (…) Am simțit că doamnei Trump îi era rușine și că voia ca și soțului ei să îi fie rușine.”

Scriitoarea mai spune că Melania Trump a sunat-o și i-a cerut să facă aranjamentele astfel încât ea să ajungă la Air Force One înaintea președintelui. „Nu vreau să fiu ca Hillary Clinton, înțelegi? Ea și-a ținut soțul de mână după apariția știrilor despre Monica (Lewinsky) și n-a fost bine deloc”, susține Grisham că i-a spus Prima Doamnă la telefon.

O altă situație penibilă care s-a transformat într-o ocazie în care Melania și-a înfruntat soțul s-a petrecut după ce aceasta a vizitat o tabără de imigranți de la granița SUA cu Mexicul. Evenimentul a intrat în atenția presei întrucât Prima Doamnă a ales să poarte o jachetă de culoare verde de la Zara, pe spatele căreia scria „I really don’t care. Do u?”

Înfuriat de scandalul care a izbucnit aparent din senin, președintele le-a chemat în aripa de vest a Casei Albe pe Melania și pe directoarea de comunicare, Stephanie Grisham. „S-a uitat nervos la soția lui, apoi la mine”, scrie Grisham. „Primele lui cuvinte au fost: „Ce naiba a fost în capul vostru?” Spre surprinderea mea, dna Trump, care încă purta jacheta aceea, s-a așezat pe scaunul din dreapta președintelui și i-a zâmbit.”