Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lifestyle |
|

Meishi – obiceiul japonez de a schimba cărți de vizită față în față – pus sub semnul întrebării din cauza Covid-19

Un ritual respectabil în Japonia, acela de a schimba cărți de vizită față în față, este amenințat cu dispariția. Guvernul promovează un nou stil de viață, din dorința de a combate răspândirea coronaviruslui, scrie Reuters.
 aboneaza-te
schimb cărți de vizită Japonia

În această săptămână, experți din domeniul sănătății au actualizat recomandările privind Covid-19. Pe lângă spălarea frecventă a mâinilor, păstrarea distanței sociale, evitarea navetei la ore de vârf și folosirea videoconferințelor, oamenii sunt sfătuiți să mute în online „meishi” – obiceiul de a schimba cărți de vizită față în față.

Schimbul de cărți de vizită este un ritual bine stabilit în Japonia. Directorii străini sunt încurajați să-l preia, pentru a nu jigni, în mod neintenționat, potențialii clienți sau parteneri. În practică, „meishi” înseamnă să scoți o carte de vizită din suportul special – nu din buzunar sau din portofel – să faci schimbul cu mâna dreaptă, să-ți arunci ochii pe cartea pe care ai primit-o și, eventual, să discuți pe marginea informațiilor obținute.

Oamenii depind de cărțile de vizită pentru a face schimb de contacte „și pentru a începe conversații”, a declarat Chikahiro Terada, CEO Sansan Inc., o campanie care creează cărți de vizită „E un obicei prin care se sparge gheața”, a adăugat Terada, a cărei companie va oferi, din iunie, schimb de cărți de vizită online pentru clienții interesați.

Pandemia de coronavirus crește nevoia de a schimba multe practici tradiționale care, de mult timp, sunt criticate ca fiind ineficiente. De curând, premierul Shinzo Abe i-a cerut cabinetului său să identifice procedurile birocratice greoaie și să le simplifice. Printre acestea, se numără ștampilarea documentelor cu tradiționalul sigiliu „hanko”.

Coronavirusul „schimbă cultura muncii în Japonia”, a declarat Jeff Kingston, directorul programului de studii asiatice de la Universitatea Temple. „Nu este ca și cum se stinge și se aprinde o lumină, dar reformele au fost accelerate de pandemie.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii