Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

MEEMA: Fonduri pentru retaileri de 160 milioane lei

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, retailerii vor putea accesa fonduri în valoare de 160 milioane lei pentru plata chiriilor pe perioada afectata de pandemie, în timpul stării de urgență sau a celei de alertă
bani romanesti BNR

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, retailerii vor putea accesa fonduri în valoare de 160 milioane lei pentru plata chiriilor pe perioada afectata de pandemie, în timpul stării de urgență sau a celei de alertă, informează Agerpres.

Comisia interministerială coordonată de secretarii de stat din MEEMA, Daniela Nicolescu şi Liviu Rogojinaru, s-a reunit marţi. În cadrul acestei întâlniri s-a discutat definitivarea protocolului referitor la reglementarea situaţiei existente între proprietarii şi chiriaşii mall-urilor.

Noile fonduri vor putea fi accesate prin schema de ajutor pentru activități de comerț și servicii afectate de pandemia de coronavirus. Bugetul acestei scheme va fi suplimentat în cadrul rectificării bugetare, crescând de la 40 la 160 milioane lei.

Programul destinat retailerilor face parte din planul naţional de investiţii şi relansare economică, iar ghidul şi reglementările programului sunt încă în lucru. Secretarii de stat în MEEMA au mai adăugat că, pentru eficientizarea procesului, este necesar să se stabilească o înțelegere între proprietarii de mall-uri și chiriași.

“Cea mai bună soluţie este discuţia directă dintre cele două părţi, cu ministerele ca partener mediator. Noi încercăm să fim parte din rezolvare, însă pentru aceasta e important ca între dumneavoastră să existe un parteneriat, care poate deveni un model de bună practică în viitor”, le-a transmis Liviu Rogojinaru retailerilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii