FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit acestora, noile fonduri vor fi dedicate consolidării și extinderii grupului la nivel național, prin dezvoltarea de unități medicale, precum MedPark. Accent major va fi pus și pe dezvoltarea programelor și proiectelor în context pandemic, proiecte ce țin de zona de prevenție, oncologie și radioterapie medicală, tehnologizare și digitalizare, obiectivul principal fiind nevoile pacientului 2021, trecut sau nu prin infecția COVID-19.

„Demersurile de cercetare inițiate încă de la începutul anului trecut, derulate consecvent și la o scară amplă, au poziționat MedLife în calitate de watchdog regional al pandemiei, echipa noastră de specialiști informând în timp real autoritățile si populația asupra virusului SARS CoV 2. Aceste demersuri ne-au conferit implicit și un rol important în societate, asumându-ne responsabilitatea morală de a monitoriza evoluția pandemiei. Am tratat foarte serios acest rol și tocmai de aceea vrem să intensificăm eforturile în zona de cercetare. În acest sens, am luat decizia de a investi între 3 și 5 milioane pentru amenajarea unui nou laborator de biosecuritate III unde vom lucra pentru prima dată cu viruși vii. Terenul și o parte din clădiri au fost deja achiziționate, noua unitate urmând să fie adiacentă laboratorului central al grupului. Noul laborator, va fi parte din MedPark si va deveni cel mai modern laborator de cercetare în zona de genetică, virusologie și biologie moleculară din România”, a declarat Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife Group.

Totodată, reprezentanții grupului anunță că un alt segment vizat îl reprezintă programul de achiziții, atât național, cât și internațional, și întărirea infrastructurii de sănătate la nivelul întregii țări.

„Am susținut dintotdeauna că România are un potențial extraordinar și oameni excepționali care știu să se mobilizeze la criză și care reușesc să facă față provocărilor. Primul an pandemic ne-a arătat că o mobilizare bună și strategică ne-a ajutat să mergem mai departe și să fim alături de oameni și de aceea ne dorim și mai mult acum să întărim infrastructura medicală din țara noastră, să creăm unităti medicale care vor deservi cazuri grave și complexe din toată țara, unități pe care le vom putea compara lejer cu alte entități medicale de dimensiuni  mari din Europa. Programul de achiziții va rămâne și el activ, așa cum am anunțat, avem în derulare 3 – 4 discuții avansate în România și 1 – 2 în afara granițelor, de dimensiuni mai mici. Facem planuri strategice, dar vom calibra investițiile și în funcție de modul în care va evolua pandemia”, a mai precizat Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife Group.

Sindicatul de bănci care ar urma să semneze noul credit este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentație, agent de facilitate și garanții și finanțator, BRD Groupe Société Générale, Banca Transilvania și Raiffeisen Bank, în calitate de aranjori principali și finanțatori.