FacebookTwitterLinkedIn

MedLife, cel mai mare operator medical privat din România, estimează pentru anul 2015 un avans de 25%, respectiv o cifră de afaceri de peste 100 milioane euro. Aceasta  ar însemna o cotă de piață de 20 %. Astfel, compania are în plan noi investiții, iar proiectele vor fi atât de tip greenfield cât și în achiziții în rețelele proprii de clinici, spitale, laboratoare și farmacii.

Mihai Marcu a anunţat că MedLife va derula  2-3 achiziții la nivel regional. „Nu excludem nici achiziția unor pachete majoritare de acțiuni ale unor jucători din top 10 de pe piața serviciilor medicale, indiferent de dimensiunea acestora, în măsura în care vor exista astfel de oferte. Valoarea totală a investițiilor va depăși 10 milioane de euro”, a spus Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.

Compania va dezvolta în următoarele 3 luni o nouă secţie de cardiologie intervențională, dar și un spital multidisciplinar ce va oferi asistență medicală în regim de spitalizare de zi. Ambele unități medicale se vor regăsi în București.

MedLife se va extinde la nivel național și cu  4 hyperclinici noi în alte 4 orașe strategice din țară: Craiova, Cluj, Pitești și Ploiești. În București va deschide o nouă hyperclinică în cartierul Berceni, iar după finalizarea acestor proiecte, MedLife va totaliza 18 hyperclinici (clinici de mari dimensiuni).

În acest moment MedLife are 2,5 milioane de clienți pe an, exceptând clienții corporate. “Cel mai probabil, în 2-3 ani vom ajunge să deservim mai bine de un sfert din populația României”, estimează Mihai Marcu.

Anul acesta afacerile MedLife se vor ridica la 80 de milioane euro, potrivit estimărilor lui Marcu. În 2014 MedLife a făcut investiţii de 6 milioane de euro, deschizând trei hyperclinici noi în Iași, Galați și Constanța, achiziționând două laboratoare noi în Constanța și Iași. Alte investiții au fost făcute în retehnologizarea unităților existente.