FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit companiilor de consultanță fiscală, la ora actuală, în România, asigurările voluntare de sănătate nu pot fi deductibile din punct de vedere fiscal întrucât acestea includ și servicii care se suprapun cu cele acoperite de pachetul de bază (Legea 95/2006), fapt ce contravine legislației în vigoare din domeniul sănătății. Acest lucru vine în defavoarea dezvoltării coerente a sistemului de sănătate privat din România.

Regina Maria preia centrele medicale Dr. Grigoraș din Timișoara

Mai mult, acest context ar putea aduce riscuri crescute la adresa companiilor care au contractat pentru angajați asigurări voluntare de sănătate, astfel că, în situația unor controale ANAF, acestea ar putea fi nevoite să achite, retroactiv, contribuțiile sociale, impozit pe profit și penalități aferente sumelor recalculate.

MedLife își propune „să exceleze” și în 2016

Potrivit legislatiei sănătatii în vigoare, asigurările voluntare de sănătate trebuie să vizeze servicii medicale care exced pachetul de servicii medicale de bază acoperit prin sistemul asigurărilor sociale de sănătate și/sau să acopere coplata datorată de asigurați pentru unele dintre aceste servicii.

Un antreprenor pur-sânge

Cei doi furnizori de servicii medicale private din România solicită modificarea legislației fiscale astfel încât, atât asigurările voluntare de sănătate, care fac referire la serviciile de spitalizare, cât și pachetele de servicii de prevenție medicală oferite de operatorii medicali privați, să beneficieze de deductibilitate fiscală. Acest lucru se poate realiza și printr-o reglementare a pachetului de bază din sănătate.

Centrul Medical Helios din Craiova, preluat de către reţeaua Regina Maria

Fady Chreih

„Vorbim despre două produse care acoperă nevoi medicale diferite: pachetele de prevenție care asigură partea de profilaxie și educație medicală, în timp ce asigurarea acoperă un risc medical pentru nevoi spitalicești”, a declarat Fady Chreih, directorul general al Rețelei de sănătate Regina Maria.

mihai_marcu_IMG_4652

„Prin utilizarea facilităților fiscale și a reglementărilor europene, statul român ar putea încuraja dezvoltarea companiilor private care ar oferi servicii medicale de calitate și, de asemenea, ar contribui prin impozitele plătite la finanțarea bugetului de stat”, a declarat Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.