Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

MedLife oferă 22 de concentratoare de oxigen Spitalului Județean din Sibiu

Reprezentanții sistemului Medical MedLife pune la dispoziția Spitalului Județean din Sibiu 22 de concentratoare de oxigen destinate îngrijirii pacienților infectați cu SARS-CoV-2 care necesită oxigen.
shutterstock_1057037186

„Sibiul se află într-o situație critică, confruntându-se cu o creștere exponențială a numărului de cazuri COVID 19. În momentul de față, din ce știm noi, este că DSP Sibiu a făcut o analiză de risc pentru județ, analiză care a condus la decizia de carantinare a mai multor localități din zonă, inclusiv municipiul. Urmărind îndeaproape situația și fiind conectați cu toate informările transmise de către autoritățile locale, am decis, prin echipa de la Polisano MedLife, să venim în sprijinul comunității locale, punând la dispoziție aceste aparate, necesare îngrijirii pacienților care au nevoie de oxigen suplimentar. Prin utilizarea acestor echipamente se împiedică degradarea stării pacienților și, totodată, încărcarea secției de ATI. Concentratoarele au ajuns deja în spital”, a declarat Mihai Marcu, CEO și Președinte MedLife Group.

Concentratoarele oferite de către MedLife sunt mobile. Fiecare aparat cântăreşte între 14  și 19 kg, cu ajutorul acestora se poate asigura un debit de 5 l, respectiv 10 l /min de oxigen cu o concentraţie de până la 93%. Intervalul de timp pentru atingerea concentraţiei optime este de sub un minut.

„Știm cu toții cât de important este oxigenul în cazul pacienților infectați cu COVID-19 și cât de mult ajută la vindecarea celor care se confruntă cu insuficiența respiratorie. Mai mult decât atât, pentru a preîntâmpina ca boala unui pacient să treacă brusc de la o formă medie la una severă, fiind afectat de insuficiență respiratorie, este vital ca pacientul să aibă la îndemână concentratorul de oxigen, în felul acesta se poate interveni rapid și sunt șanse mari ca în astfel de situații să nu mai fi nevoie de transferul lui pe secția de ATI, dacă situația va fi sub control”, a declarat dr. Oana Muntiu, coordonator ATI Polisano MedLife.

Polisano a mai pus la dispoziția Spitalului Județean de Urgență din Sibiu și un aparat ECMO, predarea echipamentului a fost făcută la începutul lunii noiembrie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii