FacebookTwitterLinkedIn

„În 2015, anunțam intrarea pe un nou segment de business, odată cu demararea procesului de achiziționare a pachetului majoritar din Stem Cells Bank, iar decizia de a cumpăra un alt pachet de 40% reprezintă un pas firesc în dezvoltarea businessului nostru. Odată cu integrarea acestui serviciu, am putut oferi soluții complete pentru mama și copil în regim propriu, la momentul actual având un total de peste 24.000 de nașteri în cele trei maternități ale noastre”, a declarat Mihai Marcu, președinte și CEO al MedLife.

Inaugurată în anul 2010, la Timisoara, Stem Cells Bank este banca de celule stem cu cel mai modern sistem de procesare din România, bazat pe tehnologia Biosafe Sepax 2, susțin reprezentanții MedLife: „Totodată, aceasta este singura bancă privată de celule stem din regiunea Balcanică ce folosește această tehnologie, prin care prelucrarea și izolarea celulelor stem este complet automatizată, orice risc de contaminare în laborator fiind eliminate.

De asemenea, MedLife mai preia încă 3% din grupul Genesys Medical Clinic, din Arad, unul dintre cei mai mari operatori privați de servicii medicale din zona de vest a României, compania deținând la momentul actual pachetul de 58%. MedLife Genesys Arad include un spital de mari dimensiuni, maternitate, ambulatoriu şi laborator.

De-a lungul anilor, MedLife Genesys a dezvoltate mai multe centre medicale în orașele Deva, Hunedoara, Petroșani, Drobeta Turnu Severin și Târgu-Jiu. MedLife Genesys a fost inaugurat, anul trecut, centrul de radiologie și imagistică medicală, fiind singurul centru din Arad care dispune de un echipament radiologic digital.

Din 2010 până în prezent, MedLife a finalizat 15 achiziții, cele mai recente operațiuni fiind realizate la începutul acestui an.

Listat pe Bursa de Valori București începând cu 21 decembrie  2016, Grupul MedLife este controlat, cu un procentaj de 52%, de familia Marcu, mama și cei doi fii.