FacebookTwitterLinkedIn

Lider al pieței de servicii medicale private din România, MedLife a înregistrat în primele șase luni ale anului 2014 o cifră de afaceri de 38,3 milioane de euro, în creștere cu 12% față de aceeași perioadă a anului trecut. În acest timp, piața serviciilor medicale private creşte cu 8-9%: “este pentru prima dată când piața serviciilor medicale private crește cu o singură cifră, 8-9%, după mai mulți ani de creștere cu două cifre”, apreciază Mihai Marcu, președintele Consiliului de Administraţie al MedLife.

În primele 6 luni MedLife a ajuns la 1.300.000 de clienți, exceptând abonații, iar până la finalul anului, președintele Consiliului de Administraţie al MedLife estimează că va depăși, pentru prima dată, 2,5 milioane de pacienți, echivalentul a peste 10% din populația României. „Dacă 15 milioane români au fost cel puțin o dată la medic în ultimul an, (Studiu GFK, 2014), rezultă că 1 din 6 au fost la MedLife”, după cum declară Mihai Marcu.

Ceilalţi mari operatori sunt „Regina Maria” și Medicover, care au înregistrat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri de 27 milioane de euro, respectiv, 24,5 milioane de euro, în creștere cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut. Locul patru este deținut de Sanador care a înregistrat o cifră de afaceri de 19,8 milioane de euro.

Potrivit lui Mihai Marcu, creşterea Sanador (corelată cu încetinirea Regina Maria și Medicover) ar putea schimba clasamentul în urmăorii ani. “Privind în perspectivă, cred că dinamica pieței va fi accentuată și de cele 4-5 tranzacții importante care se vor înregistra în următoarele șase luni, fiind vorba atât de achiziții ale unor operatori importanți cât și de consolidări privind poziția la nivel național a principalilor actori din această piață”, a mai adăugat Marcu.

După deschiderile celor două clinici de mari dimensiuni din Galați și Iași, MedLife va deschide încă două hyperclinici până la finele anului. Pentru anul viitor, compania își propune, de asemenea, deschiderea a încă cel puțin patru clinici, în alte orașe mari din țară. De asemenea, compania își propune să intensifice puternic investițiile în zona spitalicească în următoarele 12 luni.

Reţeaua MedLife acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternităţi, laboratoare, farmacii.