Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Sănătate |
|

MedLife cumpără un operator regional cu afaceri de 800.000 de euro

MedLife, în prezent cel mai mare operator de servicii medicale private din Romania, a anunțat că va prelua pachetul majoritar de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA și Ultratest.
Grupul Medical Sama

MedLife a demarat procesul de achiziționare a pachetului majoritar de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA și Ultratest, unul dintre cei mai importanți operatori medicali din sud-vestul României. Acesta operează în mai multe orașe din Oltenia, având sediul administrativ în Craiova.

Potrivit reprezentanților MedLife, Grupul SAMA este lider al serviciilor medicale de laborator din Oltenia și unul dintre cei mai importanți operatori în zona serviciilor de ambulatoriu din regiune și a înregistrat în anul 2014 o cifră de afaceri de peste 800.000 de euro.

SAMA are în componență două clinici multidisiciplinare incluzând o unitate medicală cu spitalizare de zi, un centru de kinetoterapie, două centre de medicina muncii, 6 laboratoare și mai multe puncte de recoltare. Operațiunile SAMA sunt repartizate în orașele Craiova, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Bălcești și Calafat.

Mihai Marcu, Președinte al Consiliului de Administrație MedLife, anunța de la finalul anului trecut un plan de investiții de peste 10 milioane de euro, inclusiv prin achiziții la nivel regional. „Oltenia reprezintă o piață nouă pentru MedLife, iar derularea unor operațiuni în această regiune, prin dezvoltare sau achiziție, reprezintă încă un pas pentru finalizarea obiectivului nostru de business de a fi prezenți în toate regiunile istorice, a adăugat el. Din acest moment, MedLife devine singurul operator medical din România cu amprentă națională”, spune Marcu.

Pentru anul 2015, compania vrea să atingă o cifră de afaceri de 100 de milioane euro, totodată având intenția de a rămâne o companie cu capital majoritar românesc.„În dezvoltarea accelerată din acest an, un rol important îl are acționarul și finanțatorul nostru strategic de peste opt ani, IFC – membru al Băncii Mondiale”, a mai spus Mihai Marcu. Acționariatul MedLife este controlat de familia Marcu, alături de Societe Generale Asset Management Eastern Europe și de IFC, divizia de investitii a Băncii Mondiale.

MedLife a efectuat prima tranzacție a unui operator local în 2010, când a cumpărat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brașov. Achiziția a depășit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importantă operațiune de cumpărare a unui furnizor medical local din România, derulată de un alt operator local de profil. Această tranzacție a fost urmată de altele două, pentru Diagnosys Arad și Maternitatea Eva din Brașov.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii