Cautare
, Contributor

Forbes Staff

Sănătate |
|

MedLife construiește MedLife Medical Park, un nou proiect medical privat care va avea 8 clădiri

MedLife construiește un nou proiect medical privat în România, MedLife Medical Park care va avea 1000 de paturi și va ocupa 8 clădiri.
Mihai Marcu1

Sistemul Medical MedLife anunță achiziția unei suprafețe de teren de 9.500 mp si a unor clădiri în suprafață construită de 5.000 mp, concomitent cu închirierea unei suprafețe adiacente de teren de 2.500 mp, respectiv clădiri construite de 2.000 mp.

Proiectul se va desfășura în două etape. În primă etapă, MedLife Medical Park va dispune de o suprafață construită totală de 19.000 mp ce va fi dată în exploatare în următoarele 18-24 de luni. În a doua etapă, în termen de 3-5 ani, compania își propune să construiască Institutul Oncologic MedLife, urmând ca întregul proiect, MedLife Medical Park, sa ajungă la o suprafață construită totală de aproximativ 50.000 mp.

Pe lângă operațiunile medicale, în cursul anului 2021, proiectul va integra un parc, cu spații verzi și zone de recreere pentru adulți și copii. În plus, vor fi amenajate  două  restaurante, un magazin bio, precum și noi spații de parcare.

“Trăim într-un mediu cu un nivel foarte crescut de poluare și orice inițiativă pentru a reduce poluarea, a reduce consumul inutil, a conserva natura și a crește suprafețele verzi din jurul nostru este importantă. Dincolo de sănătatea pacienților noștri, ne pasă de calitatea vieții comunităților din care facem parte, tocmai de aceea intenția noastră este să ne concentrăm mai mult, pe termen mediu și lung asupra acestei zone, MedLife Medical Park urmând să devină și cel mai mare proiect medical verde din România, consolidând poziția noastră de lider”, a spus Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife.

Compania are în plan inaugurarea unui centru de cercetare și pregătire medicală. LifeScience va fi un centru privat de cercetare dedicat pentru pregătire și inovație în domeniul medicinei.

În etapa a doua, compania intenționează să dezvolte un centru dedicat zonei de oncologie, Institutul Oncologic MedLife. Unitatea va fi amenajată pe o suprafață totală de aprox. 30.000 mp și va include oncologie medicală, specialități conexe zonei de oncologie, chimioterapie și chirurgie oncologică de excelență. Noua unitate urmează să fie dată în exploatare gradual, în următorii 3-5 ani.

„În România lipsește, la scară mai largă, un model de proiect medical de mari dimensiuni, care să cuprindă imagistică puternică, chirurgie complexă, echipe medicale multidisciplinare și implicit servicii integrate pentru diagnosticul si tratamentul celor mai întâlnite patologii. Proiectul pe care îl dezvoltăm acum reprezintă un prim pas în acest sens. Practic, la zece minute de Piața Victoriei românii vor avea acces la o oază de aer curat și, totodată, la unul dintre cele mai mari proiecte medicale din Europa Centrală și de Est cu servicii complexe de imagistică, laborator, spitalizare, dar și servicii integrate de oncologie”, a spus Mihai Marcu, CEO & Președinte al Sistemului Medical MedLife.

MedLife a încheiat 2018 cu o cifră de afaceri, consolidată la nivel de grup, în valoare de 804 milioane de lei, în creștere cu 29% față de 2017.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii