FacebookTwitterLinkedIn

Cele mai mari creșteri le-au înregistrat seviciile de Stomatologie (954%), Clinici (34%) și Laboratoare (18%), iar la rezultatele pozitive au contribuit și achizițiilor finalizate de grup, anul acesta și anul trecut. În această perioadă, MedLife a făcut nu mai puțin de 16 achiziții.

Profitul operațional a crescut cu 61,6%, în primele șase luni, comparativ cu aceeași perioadă din anul anterior, ajungând la 17,86 milioane de lei. În aceeași perioadă, profitul net s-a triplat, de la 1,9 milioane lei la 6,4 milioane de lei, reprezentând translatarea creșterii profitului operațional în rezultatul net.

În același timp, cheltuielile operaționale ale grupului s-au majorat cu 31,1%, la 292,54 milioane de lei, ca urmare a creșterii activității grupului și a tranzacției de tip „vânzare și leaseback” pentru clădirea de pe strada Banu Manta. Ca pondere în total venituri operaționale, cheltuielile operaționale au reprezentat 94,2%, în primul semestru al acestui an, față de 95,3%, în aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, alte venituri operaționale s-au majorat, ajungând la 9,32 milioane de lei, la finele lunii iunie, datorită tranzacției de tip „vânzare și leaseback”, generată de achiziția clădirii din Banu Manta.

Active imobilizate au urcat cu 13,5%, comparativ cu 31 decembrie 2016, însumând 425,88 milioane de lei, creșterea fiind, în principal, influențată de achiziționarea Almina Trading și Anima.

MedLife are o capitalizare de 757,5 milioane de lei pe BVB.