Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

Medlife, afaceri de 60 de mil euro, până la sfârșitul anului

medlife.jpg
Veniturile operatorului privat de servicii medicale Medlife au avansat în acest an cu 20 %, până la aproximativ 60 de milioane de euro. Compania depășește 5000 de pacienți pe zi în zona de ambulatoriu și 1500 de pacienți pe zi în zona de spital.

MedLife a menținut un trend ascendent al cifrei de afaceri și în semestrul II al anului acesta, fapt care i-a permis să păstreze estimările întregului an la valoarea anticipată anterior de 58,8 milioane euro, valoare agregată, precizează un comunicat al companiei. Astfel, la nivelul acestui an, compania raporteză o creștere a veniturilor de 20% față de rezultatele din 2011.

Potrivit reprezentanților companiei, creșterea business-ului s-a datorat în special strategiei de majorare a cotei de piață mai ales pe zona de corporate unde, MedLife a avansat constant în ultimii trei ani cu peste 40%. Compania a înregistrat un număr de peste 5000 pacienți pe zi în zona de ambulatoriu față de 4000 pe zi anul trecut și de peste 1500 de pacienți internați pe zi în zona de spital, față de 650 pe zi anul trecut.

Creșterea numărului de pacienti este semnificativă, dar nu s-a reflectat proporțional și în încasările din retail, care au crescut mai puțin față de anul trecut datorită scăderii puterii de cumpărare și, implicit, a veniturilor per client. “Este probabil pentru prima dată în ultimii ani când criza financiară și-a pus amprenta și asupra sectorului medical privat. Puterea de cumpărare a românilor a scăzut, boom-ul investițiilor de anii trecuți în unități noi sau retehnologizare s-a temperat, iar piața în sine a stagnat sau a crescut cel mult cu 2-3%.

În pofida acestor condiții, MedLife a câștigat semnificativ cotă de piață și a menținut estimările legate de cifra de afaceri”, a declarat Mihai Marcu, președinte CA MedLife. În primele 11 luni ale acestui an, MedLife a înregistrat o cifră de afaceri agregată de 242 milioane lei, în creștere cu 24% față de aceeași perioadă a anului trecut. „Cea mai mare dinamică a fost înregistrată de segmentul corporate, care a înregistrat un avans de 43% față de aceeași perioadă a anului trecut. Pe segmentul de retail (plătitori cash) conduc farmaciile PharmaLife, cu un procent de 39% față de aceeași perioadă a anului trecut, urmate de laboratoare cu un procent de 21%, clinici și spitale”, precizează compania.

În ceea ce privește numărul total de pacienți înregistrați în cele 11 luni, compania a raportat un total de aproximativ 1.680.000 pacienți la nivelul întregului grup, exceptând pacienții abonați, urmând să se apropie de 2 milioane de pacienți până la sfârșitul anului. Un aport important la această cifră este adus de cele 6 spitale aflate în portofoliu. Potrivit reprezentanților Medlife, compania va continua să crească cu 2 cifre, în 2013.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii