FacebookTwitterLinkedIn

Înfiintat în 2012, spitalul OncoCard se bazează pe un concept inovator de medicină integrativă care începe din faza de diagnosticare a pacientului oncologic și acoperă toată perioada de terapii active specifice. Unitatea medicală include ambulatoriu, secție de chirurgie oncologică, departamentele de hematologie, radioterapie și imagistică medicală, dar și un laborator propriu, utilizat intern pentru pacienții internați.

De la deschiderea spitalului și până la momentul actual au fost făcute investiții în valoare de 24 de milioane de euro. La nivelul anului 2018, compania a înregistrat o cifră de afaceri consolidată în valoare de 41,8 milioane de lei.

„Acest parteneriat vine în urma strategiei noastre de a extinde și dezvolta segmentul de servicii oncologice și ne bucurăm să avem alături de noi o echipă de experți care vor întări și mai mult zona de excelență medicală. OncoCard vine în completarea serviciilor oncologice pe care le asigurăm deja pacienților, în secțiile de chirurgie din toate spitalele MedLife, si devine primul centru oncologic integrat la nivel de Brașov și al doilea la nivel de grup, după Sibiu. Prin valorile care ne aduc împreună, sunt încrezător că alăturarea companiei OncoCard va contribui la consolidarea poziției de lider național în servicii medicale. Este o zonă de interes pentru noi și nu excludem ca în anii următori să investim consistent în tratamentul oncologic de excelență la nivel national”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife.

„Am pledat întotdeauna pentru excelența în sănătate, propunându-ne să devenim etalon al calității la nivelul serviciilor medicale pe care le oferim, reușind astfel să insuflăm pacienților încredere și curaj. Aceste caracteristici ne sunt reconfirmate astăzi prin parteneriatul cu liderul medicinei private din România, care nu face decât să ne bucure și sa ne onoreze în egală măsură. Iar mai mult decât atât, ne ambiționează să fim din ce în ce mai buni în lupta cu boala, depistarea și tratarea cancerului”, a declarat Raluca Butuza, proprietarul acțiunilor OncoCard Brașov.

Tranzacția urmează să fie analizată de Consiliul Concurenței. Odată aprobată, aceasta poate deveni cea mai importantă tranzacție a grupului MedLife din 2019, reprezentând un pas important în îndeplinirea angajamentului companiei față de acționari și clienți.

Prin preluarea spitalului OncoCard, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 27 de companii achiziționate, ultima anunțată fiind spitalul Centrul Medical Micromedica.