FacebookTwitterLinkedIn

Prin inaugurarea acestor unități medicale și mutarea serviciilor de ambulatoriu în noul spațiu, Spitalul MedLife Brașov se extinde cu 18 paturi, în regim de spitalizare de zi, astfel că unitatea funcționează în prezent cu un total de 82 de paturi și 3 săli de operație.

În paralel cu această lansare s-a eliberat o parte din spitalul MedLife Brașov, care va cuprinde o nouă secție spitalicească cu paturi, construcția fiind în ideea eficientizării prin adăugarea de servicii spitalicești pe lângă costurile fixe deja existente. Acoperim o gamă largă de intervenții chirurgicale, iar, datorită tehnologiei din dotare și a echipei medicale, reușim să gestionăm din ce în ce mai multe intervenții de complexitate medie și crescută. Vom continua să ne consolidăm poziția la nivel național, atât prin achiziții, cât și prin proiecte de tip greenfield”, a declarat Mihai Marcu, președintele și CEO-ul MedLife, grup cu vânzări de 391 de milioane de lei, în primele nouă luni din 2016.

În noua clinică MedLife Brașov, situată în zona Gării, în locul fostului magazin Lidl, se pot face investigații și consultații medicale pentru 32 de specialități, printre care ortopedie, chirurgie generală, chirurgie plastică, chirurgie pediatrică, ginecologie, cardiologie, endocrinologie, neurologie și ORL, în 21 de cabinete, trei săli de tratament și două cabinete de explorări funcționale, de către o echipă medicală formată din 95 de medici și personal de suport.

Noul laborator, cea de-a patra unitate din portofoliu MedLife Brașov, este structurat pe patru departamente (biochimie, hematologie, imunologie și microbiologie).

MedLife a intrat pe piaţa din Braşov în 2010, odată cu achiziționarea grupului de firme PDR (Policlinicii de Diagnostic Rapid) Braşov, însă, în prezent, acest oraș a devenit al doilea centru de business pentru grupul de servicii medicale care a pornit acum 20 de ani, în București, cu un cabinet.

Furnizorul medical deține la Brașov un spital multidisciplinar, o maternitate (MedLife Eva), trei clinici (PDR Vulturului, PDR Turnului și MedLife Brașov), un centru de pediatrie, șase centre medicale (la Făgăraș, Sfântul Gheorghe, Codlea, Bran, Poiana Brașov și Săcele), patru laboratoare de analize medicale (la Brașov și Sfântul Gheorghe) și o farmacie (parte a lanțului PharmaLife Med).

Grupul MedLife a început să se extindă din 2009, de-atunci până în prezent, a deschis sau a achiziționat 83 de unități medicale.

Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, începând cu 21 decembrie 2016, ceea ce a dus la ieșirea din acționariat a fondului de investiții V4C (V4C Eastern Europe Holding V Limited), care deținea un pachet de 36,25%, și dezinvestirea parțială, cu un pachet de 7,75%, a fondului de investiții IFC (International Finance Corporation), membru al Grupului Băncii Mondiale, pentru 230 de milioane de lei, reprezentând 8.840.480 de acțiuni (8.036.800 de bază și 803.680 de supraalocate). Acționarii principali ai MedLife sunt familia Marcu – Mihail Marcu (foto) deține 21%, urmat de fratele acestuia Nicolae Marcu și de Mihaela-Gabriela Cristescu, mama celor doi, cei din urmă având fiecare câte un pachet de 15% din acțuni. 

Prima zi de tranzacționare pe BVB: MedLife are doi noi acționari importanți

MedLife intră pe BVB cu o capitalizare de 522 mil lei. A atras investiții de 230 mil lei într-o săptămână