FacebookTwitterLinkedIn

MedLife va deschide anul acesta 4 hyperclinici noi în Galați, Iași, Constanța și Cluj-Napoca. Investiția se ridică la aproximativ 4 milioane de euro. Primele două hyperclinici se vor deschide în Galați și Iași, în prima jumătate a acestui an.

MedLife va continua “extinderea agresivă la nivel național și în anii următori”, potrivit declaraţiilor lui Mihai Marcu, Președinte CA MedLife. Medlife şi-a propus astfel să devină primul operator cu acoperire naţională în oraşele de peste 250.000 de locuitori.

Compania va lansa în 2014 şi un card de sănătate MedLife, care va pune la dispoziție pe internet, dispozitiv mobil sau în unitățile MedLife istoricul medical al pacientului, fie el abonat sau plătitor. Istoricul va include şi rezultatele legate de imagistică medicală.  

În total, investițiile planificate anul acesta se ridică la 6 milioane de euro, dintre care peste 2 milioane euro vor fi folosite pentru reînoirea portofoliului de echipamente de imagistică și de laborator în clinicile existente, în condiţiile în care cererea pentru investigațiile paraclinice a crescut substanțial în ultimii ani, potrivit lui Marcu.

MedLife a avut în 2013 o cifră de afaceri totală de 72 milioane de euro și un profit operațional de 10 milioane euro, iar pentru 2014 estimează un profit operațional de 12 milioane euro și o cifră de afaceri care variază între 81-83 milioane euro, diferența fiind pusă în balanță de evoluția macroeconomică, dar și de valoarea fondurilor decontate de CNAS.

MedLife operează în prezent 9 Hyperclinici, 8 laboratoare proprii de analize, 6 spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 28 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 9 centre de excelenţă cu specializare unică, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife.