FacebookTwitterLinkedIn

Reprezentanții companiei susțin că în această perioadă, peste 14.700 de pacienți au trecut pragul clinicilor Medima Health.

„ (…) Suntem în proces de expansiune și avem planificate noi investiţii în clinici, unde vom pune la dispoziția pacienților echipamente de top, medici dedicați și servicii la înălțimea așteptărilor”, declară Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health, care specifică faptul că 58% dintre pacienții clinicii au fost femei și 42% bărbați, categoriile dominante de vârstă fiind 50 – 70 de ani (44%) și 30 – 50 de ani (31%), urmate de persoanele de peste 70 de ani (17%) și de cele cu vârste sub 30 de ani (8%).

Potrivit acestuia, în ultimul an pandemic, structura investigațiilor acordate a fost alcătuită în procent de 53% de examinările RMN, în timp ce scanările CT au ocupat o pondere  de 45%. În topul zonelor cel mai frecvent investigate au fost coloana vertebrală, zona craniană, regiunea toraco-abdominală și genunchii.

În contextul pandemiei, un alt segment reprezentativ este cel al pacienților vindecați de infecția COVID-19, care se prezintă în clinici pentru investigații de screening imagistic (CT pulmonar, RMN cerebral etc.).

Pentru 2022, rețeaua Medima Health se pregătește să deschidă alte trei noi locații în București și în țară, iar pentru finalul anului 2022, reprezentanții companiei preconizează finalizarea construcției Centrului de Diagnostic Oncologic din Târgu – Mureş, a cărei investiţie totală se ridică la aproximativ 5,5 milioane de euro.

Medima Health este o rețea națională de clinici în imagistică medicală și radiologie, care oferă servicii de RMN/CT/PET-CT. În prezent, rețeaua deține 6 clinici moderne operaționale.