FacebookTwitterLinkedIn

Investiția totală se ridică în jurul sumei de trei milioane de euro. Potrivit reprezentanților rețelei de clinici, cele două centre sunt dotate cu echipamente medicale RMN/CT de ultimă generație și aplicații specializate pentru investigarea avansată a afecțiunilor din sferele cardiovasculară, oncologică, urologică și neurologică.

  „Prin lansarea celor două clinici în capitală, punem bazele Medima, o rețea românească de excelență în imagistică și radiologie, care își propune să se dezvolte rapid și în alte orașe, pentru a acoperi nevoia crescută pentru scanările RMN/CT. Faptul că am reușit să punem pe picioare acest proiect în perioada de pandemie reprezintă o reușită și demonstrează încrederea părților implicate în conceptul Medima, un concept care îmbină expertiza medicală supraspecializată, sub coordonarea profesorului Gheorghe Iana, cu echipamente de top și prețuri finale accesibile. Viziunea noastră este să avem un rol important în prevenția și diagnosticarea precoce a afecțiunilor complexe și să putem oferi servicii performante de imagistică unui număr cât mai mare de pacienți”, a declarat Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health.

La rândul lor, medicii din cadrul centrelor susțin că investigațiile au costuri accesibile, iar rezultatele sunt transmise pacientului în cel mai scurt timp posibil, chiar și în termen de 2 ore în cazul optării pentru serviciul de „rezultate în regim de urgență”.

„În plus față de echipamentele de ultimă generație, centrele Medima dispun de aplicații speciale prin care pacienții pot beneficia de unele dintre cele mai avansate investigații în imagistica modernă, precum RMN cardiac, RMN de prostată multiparametric, spectroscopie, tractografie și perfuzie cerebrală. Aceste examinări sunt extrem de utile în diagnosticarea și evaluarea afecțiunilor cardiovasculare (miocardită, infarct miocardic, insuficiență cardiacă, tumori etc.), urologice (cancerul de prostată) sau neurologice (accident vascular cerebral, traume, tumori, scleroză, malformaţii cerebrale etc.)”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, director executiv medical al Medima.

Reprezentanții rețelei au declarat că pentru prima jumătate a anului 2021, compania are un buget de investiții de 10 milioane de euro direcționați către extinderea la nivel național prin deschiderea a 4 noi clinici de imagistică și radiologie în Alba Iulia, Călărași, Sibiu și Târgu Mureș.