FacebookTwitterLinkedIn

“Investiția este prevăzută pentru amenajările celor 20 de clinici noi și pentru stocul de echipamente necesare, însă s-ar putea dubla dacă luăm în considerare și achizițiile de imobile”, a declarat Ionuț Leahu.

Pentru dezvoltarea serviciilor de stomatologie la nivel național, Clinicile Dentare Dr. Leahu pun bazele unui sistem de parteneriat medical pe bază de franciză.

“În cele din urmă, pacientul vrea vizite cât mai puține la dentist, tratament complex, de calitate și costuri mai mici. Vrea să știe ce îl așteaptă, vrea să fie cât mai bine informat și vrea o persoană de contact. În condițiile în care nimeni nu mai crede că un singur medic poate trata singur toate problemele unui pacient, lansăm o provocare către întreaga industrie stomatologică: căutăm medici cu experiență sau chiar la începutul carierei, dar și antreprenori care au acumulat o expertiză în domeniul sănătății, pentru a intra cu noi într-un parteneriat care să ridice standardele de calitate ale sistemului de sănătate dentară”, a spus Ionuț Leahu.

Partenerul ar trebui să gestioneze resursele pe plan local și să dispună de un capital de minimum 100.000 de euro. Restul investiției, de până la 500.000 de euro pentru construirea unei clinici noi la standardele impuse de rețea, este acoperită de Clinicile Dr. Leahu.

Cei care vor intra în acest parteneriat vor beneficia de promovare, achiziții de echipamente și materiale la prețuri competitive, acces la tehnică medicală de ultimă generație și programe de specializare.

După șapte ani de la deschiderea primei unități medicale, în care a investit 1.500 de lei, medicul a construit o rețea de patru clinici în București și una în Pitești și pregătește investiții în alte patru orașe în următoarea jumătate de an. Astfel, Timișoara va avea propria clinică dentară Dr. Leahu la mijlocul acestei luni, un centru stomatologic modern de peste 1,1 milioane de euro.. În prima jumătate a anului viitor se vor inaugura două noi clinici în București, pentru care medicul a alocat câte 600.000 de euro, dar și în Cluj, unde investește 1,8 milioane de euro pentru un Centru de Excelență Regional cu 17 cabinete și un bloc operator.

30% dintre cei care se programează la Clinicile Dr. Leahu nu locuiesc în București, iar vara, procentul celor care vin la dentist din alte localități se ridica la 60% din totalul de 1.500 de pacienți unici pe lună. Dezvoltarea este finanțată în principal de bănci, iar resursele sunt alocate pe trei direcții: amenajare, echipamente și stoc inițial de materiale consumabile.

Clinicile Dr. Leahu estimează o cifră de afaceri de 29 de milioane de lei pentru 2018, în creștere cu 70% față de anul trecut.

“Sperăm că până în 2021, când rețeaua va avea 10 ani, să putem trata 15.000 de pacienți unici pe lună în toate clinicile Dr. Leahu”, a mai spus medicul.

Pe termen lung, el își propune sa creeze o zonă de cercetare-dezvoltare în stomatologie și să ducă clinicile și în afara țării.