Cautare
, Contributor

Forbes Staff

Sănătate |
|

Medicover și Synevo România au înregistrat venituri în creștere cu 26,9% în 2019, până la 119,1 mil. euro

Veniturile Medicover și Synevo cumulate în România au crescut în 2019 cu 26,9% până la 119,1 milioane euro, față de 93,8 milioane euro în 2018.
 aboneaza-te
Noua clinica Medicover Pipera 2

Veniturile diviziei de Servicii Medicale din România au crescut în 2019 cu 45% până la o valoare totală de 59,6 milioane euro, în timp ce evoluția diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 12,9% până la 59,5 milioane euro. România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania și Polonia, cu o contribuție totală de 14,1%.

„Am demarat anul trecut unul dintre cele mai importante proiecte de extindere care a vizat capacitățile Spitalului Pelican și prin care vom crea o anexă nouă cu 100 de paturi, aceasta fiind cea mai mare investiție alocată pentru expansiunea unui centru existent, cu o valoare a proiectului de 8,1 milioane euro. De asemenea, am continuat să investim în digitalizare, crearea de centre de excelență cu echipe multidisciplinare pentru tratarea unor afecțiuni complexe și atragerea celor mai buni medici. În 2020 vom continua dezvoltarea, oferind servicii de cea mai bună calitate, completate de investiții în digitalizare și în îmbunătățirea experienței pacienților”, a declarat Radu L. Gorduza, director general Medicover România.

Rețeaua Synevo din România cuprindea la finalul anului 2019 un total de 123 de centre de recoltare acoperind 39 de județe din țară, respectiv 54 de orașe.

„2019 a fost un an dinamic în care am dezvoltat capabilități noi, am implementat tehnologii de ultimă generație și am continuat să investim în extinderea rețelei, inaugurând 28 de centre de recoltare și două laboratoare în Ploiești și Bacău. Pentru noi este foarte important să oferim pacienților noștri ceea ce au nevoie, la momentul potrivit, în zonele lor de proximitate. Evoluția anului 2019 a fost susținută și de accentul din ce în ce mai mare pus de pacienți pe diagnosticare timpurie si prevenție. Vom continua dezvoltarea în următorii ani, prin extinderea teritorială, digitalizarea activităților, păstrând același nivel ridicat de acuratețe medicală”, a declarat Laurențiu Luca, director general Synevo România.

La nivel internațional Medicover a înregistrat o creștere a veniturilor de 25,7% comparativ cu anul 2018, până la 844,4 milioane euro. Medicover este prezentă în România prin rețeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover și Pelican și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

Medicover România este prezentă de 24 de ani pe piața serviciilor de sănătate private și dispune de o rețea de 36 de clinici în București și în țară și două spitale generaliste: unul în capitală și celălalt în Oradea. Synevo România și oferă peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii