FacebookTwitterLinkedIn

“Ne uităm la oportunităţi în mai multe oraşe din România, dar nu putem preciza unde anume pentru că discuţiile sunt în derulare. Piaţa se dezvoltă rapid aici. Pentru noi este foarte importantă creşterea activităţilor noastre de bază. Dacă vedem oportunităţi de achiziţii, suntem deschişi şi le vom analiza “, a spus Fredrik Ragmark, directorul executiv al grupului Medicover, în cadrul unei întâlniri cu presa. Conducerea companiei este atentă, atunci când decide să facă o preluare, ca furnizorul de servicii medicale preluat să fie de succes.

Cea mai mare provocare a companiei este găsirea personalului medical şi apoi păstrarea acestuia la un cost pe care societatea să şi-l permită, după cum a precizat Adrian Peake, directorul general al Medicover România.

“Să găseşti angajaţi este o provocare continuă. Înţelegem şi motivul pentru care medicii români aleg să lucreze în afara ţării. Am lucrat cinci ani în sistemul medical din Marea Britanie şi recrutam acolo şi medici români. Dar, avem şi medici care s-au întors să lucreze în România, la Medicover, din Marea Britanie, Franţa sau Germania. Acum, în România, este greu să găsim personal”, a precizat Adrian Peake. Acesta spune că în Marea Britanie 99% din doctori lucrează şi în sistemul privat şi în cel public.
Compania este prezentă şi în India de aproape trei ani, iar până la sfârşitul anului va avea aproape 20 de clinici de fertilitate în zece oraşe. “Este o piaţă foarte mare care creşte extrem de rapid. În India te poţi dezvolta la nesfârşit. Dar abia peste doi ani investiţiile noastre acolo se vor amortiza”, a spus Rågmark.
În România, Medicover are 3.000 de angajaţi, din care 65% este personal medical.

Compania Medicover a fost fondată în 1995 pentru a răspunde cererii în creştere de servicii medicale din Polonia, apoi s-a extins în alte ţări. În prezent, pieţele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, România şi Ucraina. Compania oferă o gamă largă de servicii medicale, printr-o reţea extinsă de clinici, spitale, facilităţi de îngrijire specializată şi laboratoare prin două divizii – Healthcare Services şi Diagnostic Services. România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor la nivel de grup, după Polonia şi Germania