Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Medicii de familie nu îi vor mai înscrie pentru vaccinare pe bolnavii cronici

STS a anunțat că medicii de familie nu vor mai fi implicați în procedura de înscriere pe platforma pentru vaccinare a bolnavilor cronici care nu se regăsesc în baza de date a CNAS ca având respectivele afecțiuni.
shutterstock_1875767314

În acest context, persoanele cu afecțiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:

1. Individual, direct în platformă
2. Prin intermediul unui aparținător – pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar
3. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială.

Conform STS, prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii.

Dacă persoana nu se regăsește în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice și furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare.

Acesta poate înscrie și programa persoane cu afecțiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP și să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.

Totodată, aceștia se mai pot programa și telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25. Conform statistiticilor STS, în perioada 15 ianuarie ora 15:00 – 17 ianuarie ora 11.00, pe platforma informatică programare vaccinare-covid.gov.ro s-au realizat 209.270 programări pentru persoanele din etapa a doua de vaccinare.

Dintre cei programați, 115.954 sunt adulți peste 65 ani, 46.806 persoane cu afecțiuni cronice și 46.510 angajați din domenii esențiale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii