Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Medici greci au alergat 2 km, cu masca pe față, pentru a distruge mitul măștii COVID-19

Zeci de medici greci, împreună cu familiile și prietenii lor, au alergat pe o distanță de doi kilometri, cu masca pe față, pentru a denunța acest mit.  
 aboneaza-te
coronavirus Grecia masca

Mișcarea de sâmbătă s-a desfășurat în Salonic, al doilea oraș ca mărime din Grecia. Acesta nu a fost un protest, ci mai degrabă o demonstrație legată de dezinformarea despre măști care circulă în timpul pandemiei coronavirusului, relatează Euronews. 

După maratonul de doi kilometri, participanților li s-a măsurat nivelul de oxigen și de dioxid de carbon, rezultatele încadrându-se în parametri normali.

Cei care se opun utilizării obligatorii a măștii de față spun că aceasta dăunează sănătății și că îi face pe oameni să respire mai greu. Însă medicii  greci, specializați în medicina respiratorie, au vrut să le dovedească contrariul.

Grecii cer scutiri ca să nu poarte mască

„Măștile faciale, alături de distanțarea socială și igiena personală, sunt singurele măsuri de protecție împotriva coronavirusului”, a declarat dr. Iraklis Titopoulos, pneumolog, pentru The Associated Press după demonstrația din Grecia. „Nu aș fi crezut niciodată că o parte atât de mare a populației ar nega ceea ce este evident”, a spus el.

Multe persoane care au dificultăți repiratorii presează medicii să le dea adeverințe care să-i scutească de purtarea măștilor sau de mersul la muncă, afirmă Titopoulos.

În Grecia a crescut numărul de noi cazuri, de la începutul lunii august, cu aproape 80% din cele peste 19.300 de cazuri raportate de atunci. Sezonul estival s-a încheiat, așa că autoritățile pun această creștere pe seama cetățenilor care nu poartă măști și care nu reușesc să păstreze distanța socială.

Măsurile de izolare locale vor fi utilizate pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, dar un al doilea blocaj la nivel național este „aproape de neconceput”, în opinia premierului grec Kyriakos Mitsotakis. În același timp, oficialul a declarat că se așteaptă la „o perioadă foarte dificilă de trei până la patru luni”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii