Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Sănătate |
|

Care sunt cele mai solicitate produse ale Novartis în Romania

Investiţiile Novartis în România vor creşte în 2015 cu 13 milioane de dolari.

Lentilele de contact se numără printre cele mai solicitate produse ale Novartis în Romania, după medicamentele pentru  bolile cardiovasculare (produsele Novartis şi Sandoz pentru hipertensiune) şi cele pentru bolile hematologice (leucemie), spune Elena Mitova, directorul general Novartis Pharma.

Prevenirea orbirii depinde de un număr suficient de medici oftalmologi, de infrastructură şi de disponibilitatea medicamentelor în regim compensat, a arătat Elena Niţă, director Alcon, divizia de lentile de contact a Novartis. In acest moment, dintre cele patru cauze ale orbirii, doar glaucomul beneficiază de ajutor din partea statului român. În Franţa, se pierd 750 de milioane de euro pe an din cauza afecţiunilor oculare.

Investiţiile Novartis în România vor creşte în 2015 cu 13 milioane de dolari, sumă cu ajutorul căreia se vor crea 40-50 de noi locuri de muncă. La unitatea de producţie Sandoz de la Târgu Mureş s-au realizat până acum investiţii de 40 milioane de dolari. Cercetările  curente (unele începute anul trecut, altele anul acesta) totalizează 25 de milioane de dolari, a mai arătat Elena Mitova, directorul general Novartis Pharma.

Producătorul face parte din grupul elveţian Novartis,  cea  mai mare companie farmaceutică din lume. În România este prezent din 1997. Diviziile Novartis sunt Sandoz, Novartis Pharma (prezentă în nouă arii terapeutice în România) şi Alcon (oftalmologie).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii