Contactat telefonic, Dan Sandu a declarat, pentru Mediafax:
„Sunt plecat din ţară cu treabă şi mă întorc săptămâna viitoare. Nu vreau să comentez nimic. Presupun că nu este o ştire falsă numirea mea. Am vorbit cu reprezentanţii acţionarului unic, dar, când o să vedem hârtiile, putem vorbi”.
Reprezentanţii Ministerului Finanţelor, care reprezintă statul în calitate de acţionar unic al CEC Bank, nu au putut fi contactaţi pentru a confirma informaţia.
Dan Sandu are o experiență de peste 20 de ani în banking. El a lucrat la Citigroup, Millenium Bank, Nextebank și Volksbank.
Ghețea este CEO al CEC Bank de zece ani, anterior fiind președintele Consiliului de Administrație al băncii de stat.
În mai 2015, a fost votată o nouă conducere a CEC Bank, dar, din cauza unor dispute interne, aceasta n-a mai ajuns să-și preia atribuțiile. În aceste condiții, lui Ghețea i-a fost prelungit mandatul pentru o perioadă nelimitată.
În ultimii doi ani, s-a mai încercat schimbarea conducerii CEC Bank, dar procedurile nu au fost finalizate.
CEC Bank s-a menținut anul trecut pe locul al șaselea al sistemului bancar. Cu active în valoare de 28,194 miliarde de lei, cota de piață i-a ajuns la 7,16%. Această cota s-a redus, de la 7,3%, în 2015. Totuși, valoarea activelor băncii a crescut ccu 2,4%, de la 27,533 miliarde de lei, în anul anterior.