FacebookTwitterLinkedIn

Meda a încheiat 2012 cu o cifră de afaceri de peste 27 milioane euro. Pe fondul investiţiilor şi a creşterii  distribuţiei numerice este estimată creşterea cifrei de afaceri până la aproximativ 28.5 milioane euro. Principalele categorii pe care se bazează această creştere sunt reprezentate de specialităţi, şuncă, salam şi cârnaţi.

În cei 15 ani de la înfiinţare, Meda a investit peste 20 milioane euro în extinderea capacităţii de producţie şi achizitionarea de echipamente de procesare a cărnii de ultimă generaţie. În prezent, capacitatea de producţie a fabricii este de  12.000 tone/an.

Pe o piaţă în care a continuat să se contracteze şi în faţa schimbării comportamentului de consum al românilor, Meda a anunţat recent şi lansarea unui nou brand, 1 Mai, care se adresează segmentului economy.

„Consumatorul de acum fie consumă mai puţin din segmentul pe care îl consuma înainte, fie coboară pe un segment inferior”, a explicat Luchi Georgescu, preşedinta Meda Prod, decizia de a diversifica portofoliul de produse.

Astfel, portofoliul Meda Prod este alcătuit din două branduri: Meda cu 73 produse şi 1 Mai cu 22 de produse.

„Meda este unul dintre primii jucători de pe piaţa preparatelor din carne, dezvoltând de la înfiinţare un portofoliu diversificat cu produse adresate în principal segmentului premium şi mainstream şi mai nou pentru segmentul economy. Crenvurştii din piept de pui în membrană naturală Meda sunt foarte apreciaţi de consumatori şi sunt leader ca şi cotă de piaţă pe această categorie. Produse precum cotletul haiducesc şi pastramă haiducească au reţete de fabricare unice fiind în topul preferinţelor consumatorilor de produse premium. Carnea de bună calitate şi respectarea reţetelor dau gustul deosebit şi prospeţimea mezelurilor Meda.” declară Florin Rizea, Director General Meda.