FacebookTwitterLinkedIn

În același timp, erau și comice pentru o persoană care iubeşte fotbalul european: „Meciul mileniului, cel mai mare meci din toate timpurile, toate continentele sunt cu ochii pe un singur meci, cele mai bune echipe din lume!”

Evenimentul a devenit o tradiţie în lumea publicităţii şi a spectacolului, cu cea mai scumpă secundă în sport pentru lumea publicităţii, și reprezintă un „trademark” al Superbowl.

Dar să ne uităm pe cifrele de anul acesta! În pauză, a fost un concert ținut de Lady Gaga. După prima parte a meciului, se părea că în confruntarea Atlanta Falcons – New England Patriots, va câștiga Falcons. Rezultatul final a fost de 34 – 28 pentru Patriots.

Meciul a fost transmis de FOX pe parcursul a patru ore şi a atras în faţa televizoarelor aproximativ 111 milioane de spectatori din SUA, din 53,6 milioane de case *.

Circa 70% din televizoarele deschise în intervalul meciului au fost cu ochii pe Superbowl, o cifra incredibilă pentru lumea televiziunii.

În zona de Social Media, meciul a creat un număr de 191 de milioane de interacţiuni (conversaţii) pe Facebook şi 48 de milioane pe Twitter. Vârful pe Facebook a fost în intervalul 10:30 şi 10:34 PM şi a fost de 7,5 milioane.

Ceea ce atrage atenţia este că pe Facebook, 62% au fost create de femei ( 42% având sub 35 de ani). Acest detaliu arată că mixul pentru spenderii din publicitatea tradiţională este foarte bun.

CITEȘTE: FOTBAL, POLITICĂ ȘI RATINGURI

La nivel de publicitate, anul acesta, fiecare secundă s-a vândut cu fabuloasa sumă de 166.667 de dolari. Merită subliniat faptul că suma aproape s-a dublat la fiecare zece ani din anul 1967, când televiziunile au decis să transmită şi să pună în vânzare preţioasele minute. În acel an, o secundă de publicitate costa doar… 1.333 de dolari.

În România, vârful transmisiilor sportive din ultimii 10 ani a fost atins, în vara trecută, când Pro TV şi Dolce Sport au transmis meciul Franţa – România din deschiderea EURO 2016. La această partidă* s-au uitat în medie, în fiecare minut, 4,7 milioane de români.

* Sursa: Nielsen America și Kantar România.

Cristian Gheorghe este Country Sales Manager Sport Evolution Group