Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

McDonald’s România vrea să deschidă șapte unități McCafé, în 2016

McDonald's România vrea să deschidă șapte unități McCafé și nu exclude posibilitatea de a mai deschide încă un restaurant, în 2016.
mcdonalds.jpg

După ce McDonald’s a anunțat că operațiunile din România au fost preluate de compania malteză Premier Capital, reprezentanții au anunțat care va fi strategia de dezvoltare pentru următorii doi ani.

Daniel Boaje, General Manager McDonald’s România a precizat că în ceea ce privește strategia, „McDonald’s continuă să se dezvolte în România prin sistemul de francizare”.

În prezent, Premier Capital, divizia Hili Ventures, condusă de Hili Melo, conduce operațiunile restaurantelor McDonald’s din Malta, Țările Baltice și Grecia. România a devenit prima țară din Europa de Est cu restaurante McDonald’s conduse de Premier Capital, dat fiind faptul că „în 2014 – 2015 piața din România a fost una stabilă și a fost o perioadă în care s-au schimbat obiceiurile de consum ale românilor”.

Tranzacția prin care Premier Capital a cumpărat restaurantele McDonald’s din România este estimată 65,3 milioane de dolari, sumă din care „peste 50% a fost achitat”, după cum a declarat Hili Melo. Următoarea tranșă urmează a fi achitată în următoarele două luni, iar ultima, până la 22 ianuarie 2017.

Până anul viitor, Premier Capital vrea să deschidă 142 unități noi, iar în România plănuiește să ajungă la 150 de restaurante McDonald’s până în 2018. Anul acesta, compania vrea să deschidă 30 de restaurante în care funcționează sistemul Platform Integration (PI), menit să faciliteze comanda clientului. În 2016, sistemul PI urmează a fi implementat și în restaurante McDonald’s din țară. Referitor la planurile pe care noii proprietari le au pentru România, aceștia au anunțat că „în acest an ne vom dubla investițiile” și vor ajunge astfel să investească aproximativ 25 de milioane de lei. Totodată,  au declarat că„este probabil ca anul acesta să mai deschidem un nou McDonald’s în țară”. Pe lângă acestea, plănuiesc să renoveze cinci restaurante și să mai deschidă șapte unități McCafé.

16 pentru 2016

VEZI CARE SUNT LECȚIILE LUI DANIEL BOAJE PENTRU ANUL 2016

În cele cinci țări (Malta, Grecia, Estonia, Letonia și Lituania), vânzările McCafé au reprezentat 3,5% din cifra de afaceri de 10 milioane de euro a Premier Capital pentru anul 2015, în timp ce restaurantele tip Drive-Thru reprezintă 26 de procente din cifra de afaceri.

Forbes_145_Daniel BoajeReferitor la produsele din restaurante, acestea nu vor fi schimbate decât în cazul în care cererea pentru introducerea în meniu a anumitor alimente va crește.

În 2015, cele 67 de restaurante McDonald’s din România au generat afaceri de peste 110 milioane de euro. În ceea ce privește estimările pentru anul curent, cifra de afaceri o să se dubleze, iar în următorii ani, pe piața locală, McDonald’s vrea să ajungă la 6.800 de angajați, de la 4.000 numărul curent al acestora.

Pe lângă Premier Capital, Hili Ventures mai desfășoară activități în tehnologie, logistică, inginerie și imobiliare.

Lanțul de tip fast-food McDonald’s a intrat pe piața locală în 1995, când a deschis primul restaurant în zona Piața Unirii din București, care astăzi generează cele mai mari vânzări din țară.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii