FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit unui raport completat joi, gigantul global de fast-food McDonald’s a depus un aviz privind încălcarea mărcilor comerciale în Australia după ce competitorul său, Burger King a creat un produs similar, numit Big Jack, informează Reuters.

Franciza australiană Burger King a lansat în iulie un hamburger cu strat dublu, foarte asemănător ca formă și conținut cu hamburgerul Big Mac al companiei McDonald’s, arată documentele depuse de reprezentanții McDonald’s la Curtea Federală pe 28 august.

Hungry Jack, franciza australiană a Burger King, a „adoptat sau imitat în mod deliberat” „aspectul sau construcția” distinctivă a Big Mac, împreună cu ingredientele și sloganul său; „Două chiftele din carne de vită, sos special, salată, brânză, murături, ceapă – pe un chiflă de semințe de susan”, arată raportul.

Aparentele asemănăti dintre cele două produse ale marilor companii fast-foos au fost adunate de numeroși utilizatori de pe rețelele sociale care au făcut comentarii răutăcioase referitoare la cei doi hamburgeri.

Pe lângă plângerea depusă în instanță, McDonald’s solicită, de asemenea, despăgubiri, dobânzi și costuri, precum și o comandă prin care Hungry Jack’s distruge toate „materialele promoționale”, care includ publicitate fizică și electronică pentru noul produs.