FacebookTwitterLinkedIn

Mazda a decis să deschidă această fabrică în urma cererii în creştere pentru modelele echipate cu tehnologiile SKYACTIV şi pentru a-şi consolida producţia la nivel global. Operaţiunile la noua fabrică vor începe în 2015.

Noua uzină de transmisii va fi poziţionată în apropierea unei alte fabrici, AutoAlliance Co. Ltd. (AAT), unde Mazda este parteneră, şi va furniza cutii de viteze automate pentru modelele SKYACTIV produse la AAT, precum şi pentru alte fabrici Mazda. Recent, Mazda şi Fiat au încheiat un acord pentru construcţia noului Alfa Romeo Roadster.

“Mazda creează noi spaţii de producţie la nivel global pentru a atinge obiectivul de 1,7 milioane de unităţi produse anual până în exerciţiul fiscal care se va încheia în martie 2016. Fabrica Hofu va rămâne principala locaţie unde se vor produce transmisii, dar am decis să creăm o a doua uzină importantă pentru fabricarea sistemelor de transmisie în provincia Chonburi din Thailanda.”, a declarat Takashi Yamanouchi, Preşedintele Consiliului de Administraţie şi CEO Mazda.

Acest pas va permite companiei să facă faţă creşterii rapide a cererii pentru modelele SKYACTIV şi să realizeze o reţea de producţie capabilă să răspundă  într-o manieră flexibilă şi într-un timp scurt solicitărilor venite din partea clienţilor. Odată cu acest anunţ, Mazda va crea în Thailanda o nouă companie afiliată.