FacebookTwitterLinkedIn

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani

În următoarele două săptămâni, vor fi generate automat extrasele electronice. Structura fişerului va fi standardizată”, a declarat, joi, 21 septembrie, Valentin Mavrodin, directorul general al Direcţiei Generale Trezorerie şi Contabilitate Publică din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

Pentru plata defalcată a TVA, BCR a dechis deja primele conturi

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe dedicate introducerii sistemului de defalcare a plăţii TVA începând cu 1 ianuarie 2018, firmele putând opta pentru palta defalcată de la 1 octombrie.

UniCredit Bank le deschide tuturor companiilor din portofoliu conturi pentru plata defalcată a TVA

Mavrodin a explicat să, în afară de Trezorerie mai multe bănci au anunţat că oferă posibilitatea deschiderii conturilor pentru plata defalcată a taxei, fără comisioane, pentru companii.

Acestea sunt BCR, CEC Bank și UniCredit Bank.

Finanțele reamintesc: Trezoreria pune la dispoziția companiilor conturi gratuite pentru plata defalcată a TVA

De asemenea, directorul general al Trezoreriei a precizat că există deja o infrastructură creată pentru companiile şi instituţiile de stat, astfel încât se poate vedea în timp real „ce face o grădiniţă sau un minister”.

CEC Bank lansează contul separat pentru plata defalcată a TVA

Acesta a mai spus că, în 2018, Trezoreria va introduce internet banking:

Anul viitor vom introduce internet banking. De asemenea, se va introduce şi facturarea electronică în cazul instituţiilor şi companiilor de stat”.

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani