Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

News |
|

Măsuri extreme în industria cărnii din Marea Britanie: Procesatorii trimit carcasele la tranșare în UE, apoi le reimportă

Criza de muncitori calificați din industrie naște o situație fără precedent în industria cărnii din Marea Britanie. Procesatorii sunt nevoiți să exporte în UE carcasele de animale pentru a fi tranșate, pentru ca mai apoi să le reimporte.
Butcher,Working,In,Meat,Industry,Factory,Good,Product,Of,Food

Potrivit lui Nick Allen, directorul executiv al Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne, producătorii de carne de vită exportă carcase în Irlanda pentru tranșare și ambalare, după care produsele sunt aduse înapoi în Marea Britanie pentru a fi vândute în supermarketuri, relatează The Guardian.

Pe de altă parte, procesatorii de carne de porc iau în calcul să expedieze carcasele în Olanda pentru a fi tranșate, după cum a relatat Financial Times. În acest sector, Guvernul a anunțat luna trecută o politică de imigrație post-Brexit, în baza căreia ar fi acordate vize temporare pentru lucrători sezonieri. 800 de angajați calificați vor putea lucra în Marea Britanie timp de șase luni. Fermierii și procesatorii de carne încă așteaptă sosirea muncitorilor, iar aceștia vor ajunge la sfârșitul lunii noiembrie, cel mai devreme. Procesatorii avertizează că vizele temporare de șase luni nu sunt de ajuns pentru a îmbunătăți situația.

„Avem un deficit de 10.000-12.000 de muncitori, 800 nu sunt suficienți, mai ales pentru doar 6 luni. Avem nevoie de cel puțin 18 luni pentru a pregăti acești oameni”, a spus Allen.

O problemă pentru producătorii de carne de porc este că orice carne exportată în UE pentru tranșare nu va mai putea fi etichetată ca britanică atunci când este reimportată în Regatul Unit pentru vânzare. „Este un semnal pentru cât de disperate devin lucrurile”, a mai completat Nick Allen.

Exportul cărnii pentru procesare are și costuri mai mari – încă 1.500 de lire sterline pentru fiecare camion cu carcase, inclusiv taxele de transport, precum și cerințele vamale introduse după Brexit, cum ar fi un certificat de sănătate de export pentru fiecare transport.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii