Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Măsuri de siguranță pentru ghizi – fără grupuri mai mari de 20 de turiști

Federația Națională a Ghizilor de Turism din România (FNGTR) a dezvoltat un set de măsuri de siguranță eficiente pentru ca ghizii de turism să își poată desfășura activitatea.
ghid turistic

Federația Națională a Ghizilor de Turism din România (FNGTR) a dezvoltat un set de măsuri de siguranță eficiente pentru ca ghizii turistici să își poată desfășura activitatea. Noile condiții de siguranță îi privesc atât pe însoțitori, cât și pe turiști. O parte din aceste reguli au fost deja aprobate de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MMACA).

Discuțiile despre aceste noi măsuri de siguranță pentru ghizi au început între FNGTR și partenerii săi încă din luna martie, confrom Agerpres. Măsurile adoptate includ spălatul pe mâini, purtarea măștii, distanțarea fizică de 1,5 metri, strănutatul în batistă. Acestea trebuie respectate pe toată perioada activității turistice de însoțire.

Dacă este vorba și de vizitarea unor obiective turistice cu spații închise, responsabilitatea ghidului este să informeze grupul în scris, într-o limbă de circulație internațională, despre regulile ce trebuie respectate pe perioada activității turistice. De asemenea, nu este recomandată însoțirea unui grup mai mare de 20 persoane. Numărul unui grup de turiști se poate modifica în funcție de evoluția măsurilor de relaxare, conform Agerpres.

“În cazul grupurilor mai mari de 20 persoane, se recomandă folosirea sistemelor de comunicaţie audio wireless, cu respectarea în permanenţă a normelor de distanţare fizică, inclusiv în incinta obiectivelor turistice. Ghidul de turism este obligat să informeze autorităţile competente, în cazul apariţiei simptomelor de COVID-19 şi să aibă lista completă a autorităţilor care trebuie contactate. Ghidul de turism se documentează despre şi urmăreşte ca formalităţile de check-in în unităţile de cazare, servirea meselor în unităţile de alimentaţie publică, şi transportul cu mijloace de transport clasificate, să fie îndeplinite în condiţiile specifice de combatere a răspândirii COVID-19”, informează FNGTR.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii