FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul de Interne a scos în stradă pentru această minivacanță aproximativ 20.000 de polițiști, jandarmi și pompieri.

Pe șosele vor fi 1.700 de polițiști de la Rutieră, cu peste 300 de aparate radar și sprijin din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviație.

Sunt sub observație, în principal, zonele turistice și traseele spre destinațiile din zona montană sau de pe litoral. Ieri, traficul spre mare și spre munte a fost aglomerat.

Cererea de bilete a fost mare și pentru transportul feroviar, astfel că pentru Valea Prahovei și litoral CFR Călători a decis să introducă mai multe pe vagoane, 160 în total, cu aproximativ 12.000 de locuri.

În acest weekend sunt așteptate în jur de 10.000 de persoane pe litoral – spun reprezentanții firmelor din turism. Celor care optează pentru drumeții montane li se amintește să se echipeze corespunzător și să nu meargă în zonele nemarcate.

Recomandările generale ale autorităților sunt respectarea regulilor și a indicațiilor polițiștilor, dar și a măsurilor de protecție impuse în contextul pandemiei de COVID-19, notează RADOR.