Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Măsuri de relaxare a restricţiilor în Uniunea Europeană

Mai multe state europene, în frunte cu Germania, au început săptămâna cu măsuri de relaxare a restricțiilor, chiar dacă acestea sunt însoțite de avertizări imperative de menținere a prudenței în izolare și distanțare socială, informează Radio România Actualități.
 aboneaza-te
Coronavirus 1

Mai multe țări europene, în frunte cu Germania, au început săptămâna cu măsuri de relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, chiar dacă Europa rămâne continentul cel mai afectat, cu jumătate din numărul mondial de contaminări și peste 60% din decese.

Germania a redeschis micile magazine de alimente și îmbrăcăminte, librăriile, garajele și florăriile, iar școlile se redeschid treptat, din 4 mai.

Se păstrează însă distanțarea obligatorie de un metru şi jumătate, recomandarea fermă pentru portul măștilor de protecție și interdicția pentru grupuri mai mari de două persoane.

Rămân, așadar, închise barurile, restaurantele și terenurile de sport, iar evenimentele cu public, precum concertele și competițiile sportive, sunt interzise până cel puțin la sfârșitul lui august.

Autoritățile consideră că țin de acum epidemia sub control, dar cancelarul Angela Merkel a exclus o relaxare bruscă a tuturor restricțiilor.

Şi în Austria și Danemarca sunt accesibile din nou micile magazine.

Norvegia a redeschis creșele, iar Serbia le permite de azi vârstnicilor să se plimbe pe lângă casă de trei ori pe săptămână, conform Radio România Actualități.

Sunt însă tot mai multe semne de încetinire a pandemiei iar atenția liderilor mondiali se concentrează acum tot mai mult pe repornirea economiilor.

La nivel mondial, pandemia de coronavirus s-a soldat până acum cu aproape două milioane și jumătate de contaminări și 170.000 de morți.

Statele Unite sunt cea mai afectată țară, cu aproape 800.000 de cazuri și peste 42.000 de decese, iar Europa înregistrează jumătate din numărul mondial de contaminări și peste 60% din victime.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii