Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

MasterCard intră puternic pe piața de plăți mobile

Card_bani.jpg
Posesorii de carduri MasterCard au la dispoziție aplicația pentru telefoane mobile mobilPay MasterCard prin care pot plăti facturi de utilități, cartele preplătite, însă și pentru cumpărarea de produse, servicii și oferte exclusive.

Aplicația a fost lansată de MasterCard, împreună cu companie de dezvoltare software Netopia.

Aplicația poate fi folosită fără instalarea tuturor aplicațiilor care oferă acces direct la comercianți, și le unește sub umbrela MasterCard. Core-ul modelului MasterCard este de a asigura un cadru reglementat pentru plăți mobile sigure pentru consumatori și pentru comercianți, în condiții de interoperabilitate. Înregistrarea datelor cardului este necesară o singură dată.

Aplicația va schimba modul în care se fac cumpărăturile și plățile pentru produse și servicii, crede Antonio Eram, CEO Netopia mobilPay.

Platforma a fost construită exclusiv în România, și este disponibilă pentru smartphone-urile care rulează pe sistemele de operare Android și iOS, ulterior urmând să fie adăugate și alte platforme, treptat telefonul mobil luând locul portofelului, urmând ca utilizatorii să cumpere din ce în ce mai multe produse și servicii, de oriunde și în cel mai simplu mod posibil, printr-o singură aplicație mobilă.

Ponderea smartphone-urilor în totalul telefoanelor mobile este de 15%, înregistrând o creştere de circa 40% pe an. Pe piaţă există un potenţial de 1-1,5 milioane de utilizatori de telefoane inteligente cu sistem de operare Android şi iOS.

"Nu ne axăm pe atragerea de comercianţi în aplicaţie, ci pe realizarea de plăţi. Dacă în următorul an vom atinge şi 5% din utilizatorii de smartphone-uri este foarte bine", a declarat directorul executiv al Netopia mobilPay, Antonio Eram.

"mobilPay MasterCard Mobile este prima aplicaţie de plăţi mobile remote din România cu ajutorul căreia clienţii posesori de carduri MasterCard pot plăti cu telefonul pentru produse şi servicii prezentate de comercianţii parteneri. Esenţa modelului MasterCard Mobile este asigurarea unui cadru reglementat pentru plăţi mobile sigure pentru consumatori şi comercianţi, în condiţii de interoperabilitate"a declarat Gabriel Ghiţă, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii