Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

MasterCard, împotriva comisioanelor de interchange pentru carduri comerciale

33. MasterCard
MasterCard face apel la membrii Parlamentului European să protejeze beneficiile plăţilor electronice pentru companiile mici.

MasterCard face apel la membrii Parlamentului European să nu includă cardurile comerciale în proiectul legislativ privind comisioanele de interchange pentru plăţile electronice. Cardurile comerciale nu au fost luate în calcul în propunerea iniţială a Comisiei Europene pentru că rolul lor este foarte diferit de al cardurilor pentru persoane fizice şi nu au făcut obiectul unei analize de impact, se arată într-un comunicat al companiei. Apelul MasterCard vine înainte de votul în plenul Parlamentului European, de pe 3 aprilie 2014.

Spre deosebire de cardurile pentru consumatori, cardurile comerciale sunt folosite în mod normal pentru a înlocui facturile de mână şi cecurile. Procesarea facturilor poate dura până la 90 de zile, în timp ce cardurile comerciale garantează plăţi rapide către comercianţi şi servicii complexe de contabilitate companiilor.  Andrew Buckley, Head of Commercial Products Europe, consideră că acestea „diferă semnificativ de cardurile pentru consumatori în ceea ce priveşte scopul şi utilizarea, şi aduc beneficii uriaşe micilor companii. Preluarea întocmai a propunerilor gândite pentru consumatori ar creşte substanţial costul cardurilor comerciale şi le-ar face prea scumpe pentru companiile mici.”

În cazul în care comisioanele de interchange pentru cardurile comerciale ar fi limitate la 0,3%, băncile emitente ar fi nevoite să crească substanţial taxele de utilizare pentru posesorii de carduri. Un studiu recent arată că aproximativ 50% dintre companiile mici din Franţa, Germania, Italia şi Marea Britanie nu ar fi dispuse să plătească 10 € în plus pe lună, pentru cardul lor.

Potrivit unor studii citate de MasterCard, companiile din  Europa au pierderi anuale de 350 miliarde de euro din cauza întârzierilor facturilor și a neplății acestora. „Este şi motivul pentru care sperăm că Parlamentul European va reveni la propunerea iniţială a comisiei la momentul votului în plen și va exclude cardurile comerciale din cadrul legislativ, în interesul micilor companii și al economiei, în general”, a adăugat Buckely.

MasterCard condamnă și intenția  Membrilor Parlamentului European (MPE) de a păstra „o măsură pentru toată lumea (one- size-fits-all)” în privinta comisioanelor de interchange pentru cardurile de consum din Europa.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii