FacebookTwitterLinkedIn

Dacă vă gândiți că reprezentanții LEGO au avut un episod nostalgic în urma căruia au decis să aducă la viață un obiect care a simbolizat munca de birou preț de mai bine de un secol, ei bine, nu e chiar așa.

Producătorul danez are o platformă virtuală denumită LEGO Ideas, unde fanii brandului își pot trimite ideile sau propunerile pentru obiecte care să fie reconstituite din celebrele bricks. Odată o idee acceptată, ea este supusă opiniei comunității și, dacă trece testul, intră în producție.

Aceasta este procedura la care a fost supus proiectul britanicului Steve Guinness, care a obținut peste 10.000 de voturi pe platforma LEGO Ideas. Cum Guinness a mers mai departe decât cei mai mulți furnizori de idei, descompunând o mașină de scris și desenând piesele LEGO din care să fie reconstituită, el va primi o parte din profitul rezultat în urma vânzărilor.

Cu un design vintage, asemănător celei folosite inclusiv de fondatorul LEGO, Ole Kirk Kristiansen, mașina de scris poate fi construită din 2.079 de piese LEGO. Setul este livrat însoțit de o scrisoare bătută la mașină, semnată de Thomas Kirk Kristiansen, președintele LEGO Group și membru al familiei care deține afacerea.

Mașina are tastatură funcțională și un dispozitiv cu cilindru în care poate fi introdusă hârtia. Exact ca la o mașină de scris funcțională, la apăsarea unei litere de pe tastatură, un braț lovește cilindrul pe care se deplasează careta.

LEGO Ideas Typewriter este disponibilă deocamdată pentru membrii comunității LEGO, dar de la 1 iulie va fi accesibilă tuturor, la prețul de 199 de dolari.